Industriële keukens

Een industriële keuken is stoer, omdat deze vaak voorzien is van een ruw en robuust uiterlijk. Een keuken met industriële uitstraling is daarom een genot om naar te kijken. In de industriële keukenstijl zien we bijvoorbeeld veel RVS keukens en andere industriële materialen zoals natuursteen, beton, ruw hout en metaal. Op deze pagina lees je alles over de verschillende varianten van de industriële keuken en de diverse onderdelen die van jouw keuken een industriële blikvanger maken.

Een industriële keuken is stoer, omdat deze vaak voorzien is van een ruw en robuust uiterlijk. Een keuken met industriële uitstraling is daarom een genot om naar te kijken. In de industriële…

> Lees verder

Een industriële keuken is stoer, omdat deze vaak voorzien is van een ruw en robuust uiterlijk. Een keuken met industriële uitstraling is daarom een genot om naar te kijken. In de industriële keukenstijl zien we bijvoorbeeld veel RVS keukens en andere industriële materialen zoals natuursteen, beton, ruw hout en metaal. Op deze pagina lees je alles over de verschillende varianten van de industriële keuken en de diverse onderdelen die van jouw keuken een industriële blikvanger maken.

Varianten op een industriële keuken

Industrieel landelijke keuken

De keuken met een industrieel landelijke stijl combineert het beste van beide werelden: landelijk en industrieel. Naast de typische, industriële materialen wordt er in deze keuken ook een warme sfeer toegevoegd door onder andere het gebruik van hout en het toevoegen van typisch landelijke accessoires. Dit zijn bijvoorbeeld grote snijplanken en decoratieve schalen. De industrieel landelijke keukenstijl is stoer, maar ook warm en gezellig tegelijk. 

Modern industriële keuken

Een keuken met een industrieel moderne stijl heeft de perfecte combinatie van stoer, robuust en strak. In de industrieel moderne keuken wordt bijvoorbeeld wel gebruik gemaakt van ruwe, industriële materialen, maar deze worden dan wel strak afgewerkt zonder al te veel poespas conform de moderne stijl. Ook een industrieel design keuken behoort tot de mogelijkheden op het snijvlak van modern en industrieel. Door bijzondere, unieke elementen toe te voegen aan de keuken is een elegante industrieel design keuken gegarandeerd. 

Industriële woonkeuken

De industriële woonkeuken creëer je door met name goed te kijken naar de indeling van de keuken en de opstelling van de keuken ten opzichte van de rest van je woning. Bij een industriële woonkeuken vloeit de keuken vaak over in de woonkamer en vormen deze daarom een mooi geheel. Voer de industriële stijl daarom goed door in alle meubels en overige elementen, zowel in de keuken als de woonkamer. Creëer door middel van bijvoorbeeld een keukeneiland een gezellige bar, waar het heerlijk vertoeven is om aan te borrelen en bij te kletsen. Zo is je industriële woonkeuken compleet. 

Klassiek industriële keuken

In een industrieel klassieke keuken is er ruimte voor wat meer franjes en decoraties. Je behoudt de industriële stijl door gebruik te maken van robuuste, ruwe materialen, maar voegt er een klassieke touch aan toe door bijvoorbeeld bijzondere handgrepen of een sierlijke kraan in je keuken te integreren. De industrieel klassieke keuken heeft fabrieksachtige invloeden, maar combineert deze met een vleugje nostalgie en elementen van ‘vroeger’. 

Industriële elementen in de keuken

Om je keuken te verzekeren van die unieke, industriële stijl, zijn er een aantal elementen die je in je keuken kunt opnemen. De industriële keuken heeft namelijk een aantal kenmerkende elementen, waardoor je echt die robuuste, ruwe en haast fabrieksachtige uitstraling creëert. 

Industriële-lamp-keuken

Industriële lamp

Een van de meest kenmerkende elementen in een industriële keuken is de industriële keukenlamp. Er is haast niks wat deze stijl meer benadrukt dan een grote, industriële fabriekslamp. Ook stoere spots zijn geschikt als industriële lampen in de keuken.

Industriële-keukenkast

Industriële keukenkast

Industriële keukenkasten komen in diverse vormen en maten. Een keukenkast met industrieel uiterlijk heeft vaak een ruwe uitstraling en is vaak gemaakt van metaal of rvs. Voor wat meer warmte is een combinatie met onbewerkt hout ook een goede optie.

Industriële-keukenapparatuur

Industriële keukenapparatuur

Met keukenapparatuur is de industriële stijl goed te benadrukken. Denk aan een groot, industrieel fornuis van RVS met grote pitten. Ook een industriële oven met unieke draaiknoppen en een professionele uitstraling is een goede toevoeging.

Industriële-afzuigkap

Industriële afzuigkap

Met een industriële afzuigkap maak je je keuken helemaal af. Deze afzuigkap heeft een robuust en haast fabrieksachtig uiterlijk, vaak vervaardigd van roestvrijstaal. Een industriële afzuigkap mag in de keuken de aandacht naar zich toe trekken.

RVS en betonlook elementen in de keuken

Typerend voor de industriële stijl zijn RVS en betonlook afwerkingen. Je kunt deze twee materialen op verschillende manieren in je keuken integreren, door middel van diverse elementen.

×