Greeploze keukens

Greeploze keukens zijn strak en minimalistisch, waardoor ze perfect samengaan met bijvoorbeeld een moderne of design keukenstijl. Een keuken die greeploos is, beschikt over een rustige en geordende uitstraling. Dit komt door het ontbreken van knoppen of grepen, waardoor de aandacht wordt gevestigd op het geraamte van de keuken zelf. Daardoor ontstaat een puur en trendy geheel. Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de greeploze keuken. 

Greeploze keukens zijn strak en minimalistisch, waardoor ze perfect samengaan met bijvoorbeeld een moderne of design keukenstijl. Een keuken die greeploos is, beschikt over een rustige en…

> Lees verder

Greeploze keukens zijn strak en minimalistisch, waardoor ze perfect samengaan met bijvoorbeeld een moderne of design keukenstijl. Een keuken die greeploos is, beschikt over een rustige en geordende uitstraling. Dit komt door het ontbreken van knoppen of grepen, waardoor de aandacht wordt gevestigd op het geraamte van de keuken zelf. Daardoor ontstaat een puur en trendy geheel. Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot de greeploze keuken. 

Varianten op de greeploze keuken

Semi greeploze keuken

De semi greeploze keuken is een goede middenweg als je greeploos mooi vindt, maar toch graag de kastdeuren en lades wilt openen door middel van een greep. Een keuken die semi greeploos is, beschikt namelijk over onopvallende grepen. Denk hierbij aan een ingefreesd handvat, een U-greep en een greep die op onopvallende manier in het paneel is verwerkt. Een voordeel van semi greeploos in de keuken is dat je de kasten en lades niet hoeft te openen door op de kast zelf te drukken. Daardoor voorkom je vingerafdrukken op je mooie kasten. De semi greeploze keuken is uitvoerbaar in verschillende materialen en kleuren. Wanneer je gaat voor greeploos, ga je voor eigentijds, strak en trendy gecombineerd met een praktisch ondertoontje.

Keuken greeploos wit

Een greeploze keuken in het wit zorgt voor een strak geheel. Een greeploze witte keuken laat bovendien de ruimte groter lijken door de minimalistische afwerking en de frisse, lichte kleur. Hoewel de mogelijkheden redelijk vast lijken te liggen met een keuken die greeploos wit is, creëer je er toch uiteenlopende stijlen mee. Dit komt met name door de afwerking: ga je voor een keuken die mat wit is en greeploos? Of toch voor een hoogglans witte, greeploze keuken? Beide keukens hebben hun eigen voordelen en uitstraling. Het maakt niet uit voor welke variant je kiest: met een witte keuken die greeploos is sla je nooit de plank mis. 

Keuken greeploos hoogglans wit 

Met een greeploze keuken in hoogglans wit krijgt je keuken een nog modernere uitstraling. De combinatie van de hoogglans witte oppervlakken met het greeploze uiterlijk van de keuken creëert een ware lust voor het oog. Een keuken uitgevoerd in hoogglans wit die greeploos is schittert in zijn eenvoud, maar tegelijkertijd kun je je ogen er niet vanaf houden omdat deze haast uit één geheel lijkt te bestaan. Bij een greeploos hoogglans keuken gaan exclusiviteit en een strakke uitstraling hand in hand. 

Keuken mat wit greeploos

Met een matte witte, greeploze keuken creëer je een wat natuurlijkere uitstraling. De matte oppervlakken zorgen voor gezelligheid en warmte: hiermee wordt je keuken een echte leefkeuken. Bij een keuken die mat wit en greeploos is uitgevoerd, zie je op het oppervlak bovendien minder duidelijk vingerafdrukken. Een mat witte, greeploze keuken past, door deze bijvoorbeeld met hout te combineren, goed bij een landelijke interieurstijl. De mogelijkheden zijn eindeloos en precies naar eigen wens en smaak aan te passen. 

Greeploze hoekkeuken 

De greeploze hoekkeuken is niet alleen zeer stijlvol, maar ook erg praktisch. Een hoekkeuken benut namelijk optimaal de ruimte. Anders dan bij een rechte keuken biedt deze ook de mogelijkheid om een groot werkblad te plaatsen. Met een hoekkeuken die greeploos is, geniet je bovendien ook van meer kastruimte en bewegingsvrijheid. De greeploze hoekkeuken leent zich ook perfect om nog een prachtig, greeploos keukeneiland aan toe te voegen. Zo combineer je het strakke en minimalistische karakter van de greeploze hoekkeuken met een gezellige plaats om te zitten en bij te kletsen.

Voor- en nadelen

De greeploze keuken heeft verschillende voordelen. De minimalistische en strakke vormgeving spreekt voor zich als voordeel. Een moderne en exclusieve uitstraling is met deze keuken gegarandeerd. Een ander voordeel van een greeploze keuken is dat schoonmaken veel eenvoudiger is. Moeilijk doen om lastige plekjes achter een greep schoon te maken is er dan ook niet bij. Een greeploze keuken heeft eigenlijk weinig nadelen. Het enige wat enigszins hinderlijk kan zijn, is dat je sneller vingerafdrukken op het oppervlak van de keukenkasten ziet. Dit komt omdat je bij greeploze keukens vaak op de kast zelf moet drukken om deze te openen en te sluiten. De afwerking heeft hier ook mee te maken: zo zie je bij een hoogglans keuken sneller vingerafdrukken dan bij een matte greeploze keuken. 

Greeploze elementen in de keuken

Er zijn een aantal elementen die je greeploos kunt laten uitvoeren, zodat alle onderdelen van jouw minimalistische, greeploze keuken perfect op elkaar aansluiten. 

Keukenkast-greeploos

Keukenkast greeploos

De eyecatcher van deze keukenstijl is toch wel de keukenkast die greeploos is uitgevoerd. De keukenkasten beslaan het meeste ruimte en zijn het grootste element van de keuken. Greeploze keukenkasten hebben een strak en minimalistisch uiterlijk.

Greeploze-oven

Greeploze oven

Greeploze ovens hebben een ultramodern uiterlijk en beschikken over hoogwaardige, technische foefjes. Omdat deze oven greeploos is, lijkt hij haast over te vloeien in de rest van de greeploze keuken. Dit zorgt voor een bijzonder visueel effect.

×