Gordon presenteert De Kookklunzen

Hij ontvangt iedere aflevering zes kandidaten, opgegeven door wanhopige partners, vrienden of familieleden of door zichzelf. Een gemêleerd gezelschap dat één ding gemeen heeft: ze kunnen absoluut niet koken. Na een kooktest, uiteenlopend van het maken van wentelteefjes tot eieren met spek, stellen topchef Herman den Blijker en zijn collega-chefs teams samen… voor elkaar.

KeukenConcurrent x Kookklunzen

Goede apparatuur is het halve werk, wordt vaak gezegd! Daarom heeft KeukenConcurrent twee complete keukens geplaatst in de studio van De Kookklunzen, volledig uitgerust en voorzien van de nieuwste apparatuur! Aan de apparatuur zal het dus niet liggen. Benieuwd wie de spannende strijd wint? Kijk dan vanaf 8 december om 20.30 uur naar De Kookklunzen op SBS6!

Chefs kijken tandenknarsend toe

De teams met keukenrampen krijgen een tas met ingrediënten én een driegangenmenu. Eén groot probleem: de twee chefs mogen tijdens de kookwedstrijd niets doen. Ze mogen geen vinger uitsteken, geen pan of mes beroeren. Sterker nog: ze zijn niet eens in de keuken aanwezig. Op afstand krijgen zij beperkte spreektijd voor alle gangen. Voor de rest moeten ze het met gebaren doen die in de keuken zichtbaar zijn op een scherm. Winnen hun teamleden de culinaire quiz die Gordon met hen speelt, dan winnen zij beperkte tijd waarin hun chef wél, al is het kort, aanwijzingen mag geven in de keuken.

Herman neemt het op tegen collega-chefs Onno Kokmeijer, Mounir Toub, Maaike Dogan en Alain Caron.

5 juryleden bijten zich stuk op de gerechten

De gerechten van de brigades van kookklunzen worden beoordeeld door een wisselend vijfkoppig jurypanel van enthousiaste BN’ers die allemaal affiniteit met koken hebben: Meneer Reimers, Donnie, London Loy, Tooske Ragas, Roberta Pagnier, Ellemieke Vermolen en Vanja van der Leeden. Per gang is € 3.000  te winnen voor de winnende brigade. Na drie gangen is duidelijk wie er het meeste geld bij elkaar heeft gekookt - en dat is in hun geval écht heel knap.

Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×