Kunststof keukenkasten van topkwaliteit

Kunststof keukenkastjes

Kunststof keukenkastjes bestaan uit spaanplaat of MDF met een kunststof laag. Deze laag kan in diverse kleuren en motieven worden uitgevoerd. Kunststof is functioneel en kan in iedere vorm worden gegoten. Vaak kiest men bij keukenkastjes van dit materiaal een bijpassend kunststof keukenblad, waardoor er een strak en modern geheel ontstaat. Met egale tinten als zwart en wit met een hoogglans afwerking wordt een luxe sfeer gecreëerd.

Indien u een warme uitstraling in uw keuken wilt, dan kunt u kiezen voor meerdere kleurschakeringen of een houtpatroon. Kortom, de mogelijkheden bij KeukenConcurrent zijn groot.

HPL keukenkasten

Keukenkastjes van kunststof zijn stoot- en krasbestendig en zeer sterk. Door de harde bovenlaag van HPL is het materiaal daarnaast zeer duurzaam en kleurecht. HPL staat voor High Pressure Laminate. Dat houdt in dat er verschillende materialen onder hoge druk worden samengeperst tot één plaat. Eén van deze lagen bevat een dessin. Die bepaalt hoe de plaat er uiteindelijk uit komt te zien. Keukenkastjes van kunststof zijn extreem hygiënisch en vergen vrijwel geen onderhoud. Het materiaal kan op eenvoudige manier worden schoongemaakt met een vochtige doek en een reinigingsmiddel.

Afwerking kunststof keukenkasten

Aan de zijkant van de kunststof keukenpanelen worden ABS strips in een bijpassende kleur geplaatst. Doordat deze strip met een speciale lijm wordt vastgeplakt kan er geen vocht in de keukendeurtjes trekken. De combinatie van de HPL toplaag en de lijm maken de panelen waterdicht en bestand tegen chemische stoffen.

Structuur kunststof kasten

KeukenConcurrent heeft ook kunststof keukenkastjes met een speciale structuur, waarvan het oppervlak ruwer is. Verder kan er een imitatie houtnerf in de bovenste laag worden verwerkt die voelbaar is als je er overheen strijkt. Andere mogelijkheden zijn een gladde afwerking met een spiegelend effect of een matte finish waar geen vlekken en vingerafdrukken op te zien zijn.

Waarom zou u alleen de deurtjes vervangen?

Bij KeukenConcurrent heeft u al een compleet nieuwe keuken vanaf €1299,-

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk
KeukenConcurrent budgetplanner
×