Open keuken: rust en ruimte

Een open keuken zorgt voor sfeer en ruimte in het huis. Zeg vaarwel tegen deuren en afgesloten ruimtes en creëer een open keuken. Je huis wordt één mooi geheel en bovendien zitten er veel voordelen aan een open keuken. De keuken heeft tegenwoordig meer functies dan alleen het bereiden van een maaltijd. Het is een plek om tot rust te komen met een krantje, of om gezellig samen te zijn met het gezin of vrienden. Betrek je keuken dus bij de woonruimte en creëer een warme sfeer in het hele huis. Wij vertellen je graag meer over open keukens en geven tips.

Veel verschillende mogelijkheden en opstellingen met een open keuken

Bij een open keuken is de eenvoudige inrichting een van de grootste voordelen. Je geniet van een grote, open ruimte waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Zo hoef je niet te kiezen waar de eettafel moet staan: in de woonkamer of de keuken. De indeling van de woonkamer met open keuken is dus flexibel. Met een open keuken geniet je van iedere maaltijd in beide ruimtes.

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met een open keuken. Zo kun je de televisie zodanig plaatsen dat je er ook in de keuken plezier van hebt. Denk wel na over de stijl van de keuken in combinatie met de woonkamer. Door de stijlen met elkaar overeen te laten komen, vormt het een groot, rustig geheel. Een populaire keuken is de open keuken met kookeiland.

Een kookeiland biedt namelijk extra kookgemak, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in huis. In veel woningen zien we ook een L woonkamer met keuken terug. Met een L vormige ruimte kun je verschillende kanten op. Een open keuken met bar of een open keuken in L opstelling bieden ook veel voordelen. Zo is een open hoekkeuken perfect voor middelgrote ruimtes en creëer je een aangename, gezellige sfeer.

Een frisse open keuken

Omdat de keuken niet is afgesloten van de woonkamer, is goede afzuiging erg belangrijk. Je wilt immers niet dat kookluchten en -dampen zich naar de woonkamer verplaatsen. Kies daarom een geschikte afzuigkap. Er zijn veel verschillende afzuigkappen waaruit je kunt kiezen. Indien je een bijkeuken hebt, is deze zeer handig voor keukenapparaten die veel geluid produceren, zoals een vriezer. Plaats deze in de bijkeuken om in alle rust van je open keuken te genieten.

Inspiratie voor een open keuken

Weet je nog niet wat de opstelling van jouw open keuken wordt? Dan bieden wij je graag inspiratie! Wanneer je kiest voor een keuken die doorlopend open is geniet je van een ruimtelijke sfeer. Een kleine woonkamer met open keuken is onwijs knus. Let hierbij wel op dat je de keuken op de juiste manier inricht, zodat deze niet de gehele woonkamer inneemt. Wil je een sfeervolle keuken die zich niet prominent in de woonkamer bevindt? Dan is een halfopen keuken wellicht iets voor jou. Hieronder vind je een aantal half open keuken voorbeelden. Ook vind je hier alle andere stijlvolle mogelijkheden met open keukens.

Verschillende kleuren en stijlen mogelijk bij open keukens

Kleuren

Door het kiezen van de juiste kleur van een open keuken, geniet je van een keuken die past bij jouw karakter en smaak. Naast persoonlijke smaak is ook de oppervlakte van belang. Een open keuken in het wit laat de ruimte groter lijken. De witte open keuken is dan ook perfect voor kleine ruimtes. Wil je een luxueuze en mysterieuze keuken? Dan is de open keuken in het zwart ideaal. Bovendien is de zwarte open keuken een ware keukentrend. Een andere prachtige mogelijkheid is een open keuken in het grijs. Het grootste voordeel van de grijze open keuken is dat de kleur grijs goed combineert met andere kleuren. Echte natuurliefhebbers kiezen voor een open keuken van hout. De houten open keuken ademt een warme, natuurlijke sfeer uit.

Landelijk

Is jouw woonkamer voorzien van een landelijk interieur? Dan mag een open keuken met landelijk interieur natuurlijk niet ontbreken. De landelijke open keuken kenmerkt zich door sierlijke ornamenten en houten afwerkingen. De open landelijke keuken is een warme keuken waar de hele familie graag samenkomt.

 

Modern

Een strakke open keuken zonder tierelantijntjes is de moderne open keuken. De open keuken met modern design is een luxe, eigentijdse keuken. In een moderne woonkamer komt de open moderne keuken goed tot zijn recht. Greeploze keukenkasten en een werkblad van hoogglans zien we in deze open keuken veelvuldig terug. Daarnaast benadrukt een open keuken met hoogglans de luxe uitstraling van de keuken. Maak je moderne woonkamer compleet door te kiezen voor een open keuken met strak design.

 

Meer weten over open keukens?

Ben je geïnteresseerd in open keukens en wil je meer weten? Kom dan langs in een van onze showrooms, waar onze adviseurs je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Vraag ook ons gratis magazine aan. Dit staat boordevol tips voor je keuken. Daarnaast laat dit magazine meer dan vijftig keukens zien om jou te inspireren!

 

×