Open keuken: rust en ruimte

Een open keuken zorgt voor sfeer en ruimte in het huis. Zeg vaarwel tegen deuren en afgesloten ruimtes en creëer een open keuken. Uw huis wordt één mooi geheel en bovendien zitten er veel voordelen aan een open keuken. De keuken heeft tegenwoordig meer functies dan alleen het bereiden van uw maaltijd. Het is een plek om tot rust te komen met een krantje, of om gezellig samen te zijn met het gezin of vrienden. Betrek uw keuken dus bij uw woonruimte en creëer een warme sfeer in het hele huis. Wij vertellen u graag meer over open keukens en geven tips.

 

Veel verschillende mogelijkheden en opstellingen met een open keuken

Bij een open keuken is de eenvoudige inrichting een van de grootste voordelen. U geniet van een grote, open ruimte waar u uw creativiteit de vrije loop kunt laten. Zo hoeft u niet te kiezen waar de eettafel moet staan: in de woonkamer of de keuken. De indeling van de woonkamer met open keuken is dus flexibel. Met een open keuken geniet u van iedere maaltijd in beide ruimtes.

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden met een open keuken. Zo kunt u de televisie zodanig plaatsen dat u er ook in de keuken plezier van hebt. Denk wel na over de stijl van uw keuken in combinatie met de woonkamer. Door de stijlen met elkaar overeen te laten komen, vormt het een groot, rustig geheel. Een populaire keuken is de open keuken met kookeiland.

Een kookeiland biedt namelijk extra kookgemak, maar zorgt ook voor een gezellige sfeer in huis. In veel woningen zien we ook een L woonkamer met keuken terug. Met een L vormige ruimte kunt u verschillende kanten op. Een open keuken met bar of een open keuken in L opstelling bieden ook veel voordelen. Zo is een open hoekkeuken perfect voor middelgrote ruimtes en creëert u een aangename, gezellige sfeer.

Een frisse open keuken

Omdat de keuken niet is afgesloten van de woonkamer, is goede afzuiging erg belangrijk. U wilt immers niet dat kookluchten en -dampen zich naar de woonkamer verplaatsen. Kies daarom een geschikte afzuigkap. Er zijn veel verschillende afzuigkappen waaruit u kunt kiezen. Indien u een bijkeuken heeft, is deze zeer handig voor keukenapparaten die veel geluid produceren, zoals een vriezer. Plaats deze in de bijkeuken om in alle rust van uw open keuken te genieten.

Inspiratie voor een open keuken

Weet u nog niet wat de opstelling van uw open keuken wordt? Dan bieden wij u graag inspiratie! Wanneer u kiest voor een keuken die doorlopend open is geniet u van een ruimtelijke sfeer. Een kleine woonkamer met open keuken is onwijs knus. Let hierbij wel op dat u de keuken op de juiste manier inricht, zodat deze niet de gehele woonkamer inneemt. Wilt u een sfeervolle keuken die zich niet prominent in de woonkamer bevindt? Dan is een halfopen keuken wellicht iets voor u. Hieronder vindt u een tal van half open keuken voorbeelden. Ook vindt u hier alle andere stijlvolle mogelijkheden met open keukens.

Verschillende kleuren en stijlen mogelijk bij open keukens

Kleuren

Door het kiezen van de juiste kleur van uw open keuken, geniet u van een keuken die past bij uw karakter en smaak. Naast uw persoonlijke smaak is ook de oppervlakte van belang. Een open keuken in het wit laat de ruimte groter lijken. De witte open keuken is dan ook perfect voor kleine ruimtes. Wilt u een luxueuze en mysterieuze keuken? Dan is de open keuken in het zwart ideaal. Bovendien is de zwarte open keuken een ware keukentrend. Een andere prachtige mogelijkheid is een open keuken in het grijs. Het grootste voordeel van de grijze open keuken is dat de kleur grijs goed combineert met andere kleuren. Echte natuurliefhebbers kiezen voor een open keuken van hout. De houten open keuken ademt een warme, natuurlijke sfeer uit.

Landelijk

Is uw woonkamer voorzien van een landelijk interieur? Dan mag een open keuken met landelijk interieur natuurlijk niet ontbreken. De landelijke open keuken kenmerkt zich door sierlijke ornamenten en houten afwerkingen. De open landelijke keuken is een warme keuken waar de hele familie graag samenkomt.

 

Modern

Een strakke open keuken zonder tierelantijntjes is de moderne open keuken. De open keuken met modern design is een luxe, eigentijdse keuken. In een moderne woonkamer komt de open moderne keuken goed tot zijn recht. Greeploze keukenkasten en een werkblad van hoogglans zien we in deze open keuken veelvuldig terug. Daarnaast benadrukt een open keuken met hoogglans de luxe uitstraling van de keuken. Maak uw moderne woonkamer compleet door te kiezen voor een open keuken met strak design.

 

Meer weten over open keukens?

Bent u geïnteresseerd in open keukens en wilt u meer weten? Kom dan langs in een van onze showrooms, waar onze adviseurs u graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Vraag ook ons gratis magazine aan. Dit staat boordevol tips voor uw keuken. Daarnaast laat dit magazine meer dan vijftig keukens zien om u te inspireren!

 

×