Ideaal voor kleine ruimtes: een keukenblok

Een keukenblok biedt de oplossing wanneer je een kleine ruimte heeft waarin je toch graag wilt beschikken over de basisvoorzieningen van een keuken. Een keukenblok is namelijk een kleine, rechte keuken die voorzien kan worden van een spoelbak, koelkast en andere keukenapparatuur. Je hebt daarbij de keuze uit verschillende indelingen, afmetingen en kleuren. Wat je maar wilt!

Veel verschillende mogelijkheden met een keukenblok

Een keukenblok is eigenlijk een kleine, rechte keuken die niet alleen opberg- en werkruimte biedt, maar waar je ook een spoelbak en/of keukenapparatuur in kan verwerken. Zo kun je kiezen voor een mini keuken met koelkast of een keukenblok met spoelbak en kraan. De ideale minikeuken die uitermate geschikt is voor kleine ruimtes! Daarom wordt deze keukenopstelling vaak gebruikt in kleine woningen, studentenkamers, vakantiehuizen en wooncontainers. Ook zie je deze minikeukens vaak terug in bedrijven.

Er zijn diverse mogelijkheden met een keukenblok. Zo kun je kiezen voor een keukenblok zonder spoelbak, maar ook voor een keukenblok met spoelbak. Heb je weinig ruimte tot je beschikking? Plaats dan een klein keukenblok met spoelbak. Ben je op zoek naar een mobiel keukenblok? Wellicht is een keukenblok op wielen dan wat voor jou. Een verrijdbaar keukenblok maakt het mogelijk om het keukenblok op diverse plekken te plaatsen. Zo creëer je dankzij een los keukenblok een flexibele, mobiele keuken. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je kiezen voor verschillende toepassingen. In een grote ruimte kun je kiezen voor een keukenblok met bar of een keukenblok met koelkast.

Bij een kleinere ruimte raden we aan om een aantal elementen weg te laten. Een keukenblok zonder apparatuur of een keuken zonder bovenkasten bespaart ruimte. Voor extra opbergruimte raden we aan om voor een keukenblok met lades te kiezen.

Verschillende kleuren en stijlen keukenblokken

Voor elke interieurstijl is er wel een geschikt keukenblok te vinden. Je hebt keuze uit allerlei indelingen, zodat er voor elke situatie een geschikt model is. Een keukenblok voor een bedrijf zal bijvoorbeeld moeten beschikken over een koelkast en spoelbak. Zoek je een geschikt keukenblok voor een studentenhuis? Dan is het misschien handig om te kiezen voor een model met (combi)oven. Wat kleuren en stijlen betreft kies je voor een keukenblok die volledig naar eigen smaak is vormgegeven.

Heb je een voorkeur voor lichte kleuren? Dan is een keukenblok in het wit een goede keuze. Een wit keukenblok zien we veel terug in klassieke keukens. Heb je een donkere keuken? Dan is een zwart keukenblok een goede aanvulling. In een moderne keuken past een keukenblok in het zwart erg goed. Naast de kleur van het keukenblok is het ook belangrijk om te letten op het materiaal keukenblok.

Ga je voor een rvs keukenblok of een keukenblok van hout? Met een keukenblok van rvs creëer je een moderne of industriële uitstraling. Ga je liever voor een warme sfeer? Dan is een houten keukenblok een betere optie.

Verschillende afmetingen keukenblokken

Keukenblokken zijn verkrijgbaar in allerlei afmetingen. Je wil natuurlijk wel dat het keukenblok goed in een ruimte past. Aangezien er veel keukenblokken verkrijgbaar zijn, bestaan er geen standaardmaten voor een keukenblok. Omdat er geen standaard keukenblok bestaat leggen we graag uit welke afmetingen mogelijk zijn. Voor kleine ruimtes adviseren we een keukenblok van 100 cm breed of een keukenblok van 120 cm breed.

Ook is het mogelijk om een spoelbak op het keukenblok te plaatsen. Een keukenblok van 120 cm met spoelbak en een keukenblok van 150 cm met spoelbak zijn populaire keuzes. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een keukenblok van 150 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm. Heb je behoefte aan een groter keukenblok? Dan is het ook mogelijk om voor een keukenblok van 240 cm te kiezen.

Met een keukenblok van minimaal 2 meter heb je veel werkruimte en voldoende plaats voor alle keukenapparatuur. Voor welke afmeting keukenblok kies jij?

Zet uw wensen op een rijtje

Omdat een keukenblok niet heel groot is, zul je keuzes moeten gaan maken. Het is dan ook belangrijk om eerst te bepalen aan welke eisen een keukenblok moet voldoen. Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan opbergruimte? Of wil je graag zoveel mogelijk keukenapparatuur in de keuken verwerken? Denk hier van tevoren goed over na, zodat je uiteindelijk de juiste keuzes maakt. Onze adviseurs helpen jou hier graag bij. Zij zijn deskundigen op het gebied van keukens en gaan graag samen met je op zoek naar de beste oplossingen. Maak een afspraak en kom langs in één van onze showrooms en krijg geheel vrijblijvend deskundig advies.

×