L-Keukens

Een L-keuken is een veelgebruikte keukenopstelling in Nederland. Dit is niet voor niets, een L-keuken is namelijk erg functioneel. Met deze keukenopstelling beschikt u over lekker veel kastruimte én een groot werkblad om uw groentes op te snijden. Bovendien heeft u met een L-vormige keuken alles binnen handbereik wanneer u de ruimte goed indeelt. Heeft u plek over? Plaats dan een eettafel in de open hoek van de ruimte zodat u tijdens het koken gezellig kunt kletsen met uw gezin of visite. Gezelligheid gegarandeerd! Wij vertellen u graag meer over deze keukenopstelling.

Wat is een L-keuken?

Zoals de naam al doet vermoeden, bestaat een L-keuken uit twee zijdes die met een hoekelement aan elkaar verbonden zijn. Een L-keuken wordt dan ook wel hoekkeuken genoemd. Er zijn tegenwoordig verschillende oplossingen om optimaal gebruik te maken van deze hoek. Denk bijvoorbeeld aan een draaicarrousel of een aantal hoeklades. Hierdoor hoeft u niet helemaal achterin de kast te duiken om de spullen te pakken waarnaar u op zoek was. Lekker ergonomisch dus!

L-keukens in alle soorten en maten

L-keukens zijn er in allerlei keukenstijlen. Van modern tot landelijk en van design tot klassiek, alles is mogelijk. Daarnaast heeft u ook keuze uit allerlei formaten zodat er voor iedere ruimte een geschikte keuken is. Ook qua indeling kunt u alle kanten op. De ergonomische driehoek kan u helpen om de ruimte efficiënt in te delen. Dit houdt in dat de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en koelkast tussen de 6 en 8 meter zal liggen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de kookplaat aan de korte zijde te plaatsen en de spoelbak en koelkast aan de lange zijde.

Past een L-keuken in uw woning en wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier kunt u verschillende L-keukens bekijken en er zo achter komen wat bij u past. Onze adviseurs voorzien u graag van geheel vrijblijvend deskundig advies.

Terug
Sluiten
×