• Terug naar Michael van Gerwen

Maak kennis met de beste darter van Nederland: Michael van Gerwen

De eerste pijltjes van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen werd in 1989 geboren in Boxtel. Toen hij op zijn 13e door vrienden mee werd genomen naar de kroeg, gooide hij daar zijn eerste pijltjes. Sinds die tijd was hij verkocht. Na enige tijd zocht hij toch wat meer uitdaging en daarom ging hij meedoen aan diverse toernooien. De constante trainingen zorgden ervoor dat hij iedere maand beter werd. Al snel wist hij dan ook op zestienjarige leeftijd een open internationaal toernooi bij de heren te winnen. Deze prestatie bleef niet onopgemerkt en hij zette datzelfde jaar nog twee prestaties neer waardoor hij steeg in bekendheid.

De prijzenkast van Michael van Gerwen

Michael van Gerwen nam in 2006 deel aan de Topic International Darts League. Op dit toernooi was deze man nog maar 17 jaar en wist toen al de ervaren darter Martin Adams uit het toernooi te gooien. Toen dacht iedereen: die Michael van Gerwen, dat belooft wat!

In 2007 trad hij toe tot het KeukenConcurrent Pro Dart-team. In dit team speelde hij met Vincent van der Voort, Mervin King en zijn vriend Jelle Klaassen. In de jaren daarna won Van Gerwen meerdere toernooien.

Op 1 januari 2014 bereikte Michael van Gerwen een unieke mijlpaal: hij won als jongste speler ooit het PDC World Darts Championship. Na deze overwinning werd hij meteen voor de allereerste keer de nummer 1 op de wereldranglijst. Een droom waar menig darter alleen maar van kan dromen. Gekeken naar de gewonnen major-toernooien en carrièremakers is Van Gerwen na Phil Taylor de succesvolste dartspeler in de geschiedenis.

×