Houten keukenblad

Houten keukenblad

Een houten keukenblad wordt in diverse keukenstijlen toegepast. Door te kiezen voor een keuken met een houten blad creëer je een warme en tijdloze uitstraling. Hout is een levendig en natuurlijk materiaal, waardoor elk houten aanrechtblad uniek is. Daarnaast is hout ook verkrijgbaar in diverse soorten, zodat u altijd een houten werkblad heeft dat perfect past bij uw keuken. Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden met een houten werkblad? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over de verschillende soorten hout, de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Soorten houten bladen

Houten werkbladen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Zo kunt u kiezen tussen een harde of een zachte houtsoort. Een veelvoorkomend voorbeeld van een keukenblad gemaakt van een harde houtsoort, is een eiken keukenblad. Door te kiezen voor een harde houtsoort, zoals eiken, creëert u een stoere en robuuste uitstraling. Echter moet u er wel rekening mee houden dat harde houtsoorten veel onderhoud vragen. Een zachte houtsoort, zoals teak, vergt daarentegen minder onderhoud.

Kosten houten aanrechtblad

De kosten van een houten blad zijn zeer uiteenlopend. Bovendien wordt een houten blad op maat gemaakt. De prijzen zijn dan ook afhankelijk van de gekozen houtsoort en de verdere afwerking. Het voordeel van een houten aanrechtblad op maat is dus dat u zelf helemaal bepaalt hoe u hier invulling aan wilt geven. Zo kiest u voor een houtsoort en afwerking die past binnen uw budget. Houdt er echter wel rekening mee dat een houten keukenblad natuurlijk duurder is in vergelijking met een kunststof keukenblad.

 

 

Combineren met kleuren en materialen

Hout geeft niet alleen een warme uitstraling, maar is ook eindeloos te combineren met diverse kleuren en materialen. Zo zien we steeds vaker dat in een moderne keukenstijl donker hout wordt gecombineerd met zwarte keukenfronten. Hierdoor krijgt de keuken een zeer moderne en strakke uitstraling.

Daarnaast kan een lichter werkblad van hout goed gecombineerd worden met een grijze keuken. Natuurlijk kan hout naast diverse kleuren ook uitstekend gecombineerd worden met verschillende materialen. Veel mensen kiezen ervoor om een aanrechtblad van hout te combineren met kunststof keukenkastjes. Zo haalt u een warme en gezellige sfeer in huis, tegen een aanneembaardere prijs. Als laatste zien we dat hout ook vaak gecombineerd wordt met metaal. Dit komt vooral mooi tot zijn recht in een industriële woonstijl.

Onderhoud houten keukenblad

Het is belangrijk om een houten keukenblad dagelijks te behandelen. Dit houdt in dat vuil, druppels en water direct verwijderd moeten worden, door het houten keukenblad af te nemen met een vochtige doek. Naast dat het belangrijk is om het blad dagelijks goed te onderhouden, is een periodiek onderhoud ook van belang.

Door 2 tot 3 keer per jaar het houten keukenblad grondig te behandelen met een onderhoudsset, speciaal geschikt voor hout, voorkomt u beschadiging of achteruitgang van uw houten blad.

Bekijk onze producten

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en spreekt een houten keukenblad u wel aan? Neem dan gerust eens een kijkje in onze keukencollectie of kom langs in een van onze showrooms voor vrijblijvend advies. Onze specialisten vertellen u graag meer over de houten bladen van KeukenConcurrent en de talloze mogelijkheden.

 

×