Composiet keukenblad voor een luxe uitstraling | KeukenConcurrent
Composiet keukenbladen
Zoeken

Composieten keukenbladen in alle maten

Een composiet keukenblad is harder dan glas en zeer duurzaam.

Het uitermate sterke karakter van composiet maakt dit materiaal vrijwel stoot- en krasbestendig. De basis van composiet bestaat uit fijngemalen natuursteen waaraan kleurpigmenten worden toegevoegd. Een werkblad van composiet is hierdoor in bijna alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Donkere tinten als blauw of zwart staan bijvoorbeeld fantastisch in een moderne en tijdloze omgeving. En bij een traditionele keuken past een crèmekleur of gebroken wit weer goed. Wat voor sfeer u maar wenst, KeukenConcurrent heeft altijd een passend keukenblad.

Samenstelling composiet keukenblad

Onze composiet keukenbladen bestaan grotendeels uit kwarts; wat ook het hoofdbestanddeel is van graniet. Dit maakt het materiaal hard en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Composiet is een mengsel van gemalen zand- en graniet (95%), polyesterhars (5%) en kleurpigmenten. Dit wordt onder hoge druk samengeperst tot één geheel. Het hars fungeert als bindmiddel en zorgt voor een gesloten toplaag, waardoor het werkblad waterdicht en gemakkelijk te onderhouden is.

Eigenschappen composiet

Een composiet keukenblad is heel sterk en heeft de luxe uitstraling van graniet. Het blad is extreem hittebestendig, kleurvast en er zijn vele kleurcombinaties mogelijk. Een voordeel van graniet is dat er bijna geen kleurverschil te zien is als er meerdere bladen worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld handig als u een kookeiland of bar wilt met hetzelfde soort werkblad. Door het gesloten oppervlak is composiet ook nog eens hygiënisch en vlekvrij. Keukenbladen van composiet zijn vrijwel onverwoestbaar en duurzamer dan werkbladen die zijn gemaakt uit 100% natuursteen.

Keukenmagazine

 • Lees alles over de verschillende materialen en soorten keukenbladen in ons GRATIS magazine

Uitvoering composiet keukenblad

De keuze in randlijsten, uitvoering en afwerking van composiet keukenbladen is zeer uitgebreid. De bladen zijn verkrijgbaar in hoogglans, matglans en in het zeer geliefde anticato. Dit laatste houdt in dat het composiet op een speciale manier wordt bewerkt waardoor het een antiek aanzien krijgt. Een composiet keukenblad kan in een aantal diktes en met verschillende soorten patronen worden vervaardigd. Daarnaast kan zowel een spatrand als een waterkering worden toegevoegd, zodat er geen vloeistoffen af kunnen lopen. Een composiet werkblad kan in elke gewenste keukenopstelling worden toegepast, van hoekkeuken tot meerdere losstaande delen.

Budgetplanner KeukenConcurrent

Weten wat uw nieuwe keuken kost bij ons?

 • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
 • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
 • Snel, simpel en gemakkelijk

Met onze budgetplanner kunt u een vrijblijvende berekening maken van uw ideale keuken. Ontdek nu wat uw keuken bij keukenconcurrent kost!

Gratis KeukenConcurrent magazine

40 pagina'saan inspiratie

 • Blader door onze collectie keukens
 • 57x tips over keukenopstellingen
 • Inspiratie gegarandeerd: Al 52.970x aangevraagd!

40 pagina'saan inspiratie

 • Blader door onze collectie keukens
 • 57x tips over keukenopstellingen
 • Inspiratie gegarandeerd: Al 52.970x aangevraagd!

Weten wat uw nieuwe keuken kost bij ons?

 • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
 • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
 • Snel, simpel en gemakkelijk
Terug
Sluiten
×