Composiet keukenblad voor een luxe uitstraling | KeukenConcurrent
Composiet keukenbladen
Zoeken

Composieten keukenbladen in alle maten

Composiet werkblad

Een composiet keukenblad: duurzaam met een natuurlijke look

Een composiet keukenblad is een gefabriceerd natuurproduct bestaande uit 93% kwartsiet en 7% polyesterhars, stevig samengeperst tot één geheel. Bent u op zoek naar een goed alternatief voor een natuurstenen aanrechtblad? Dan komt u al snel uit bij een composiet aanrechtblad. Composiet is keihard en heeft een natuurlijke en luxe uitstraling. Maar bij dit gefabriceerde natuurproduct komen de nadelen van natuursteen, zoals haarscheurtjes en kleurverdeling, in mindere mate voor. Tevens heeft een composiet werkblad ook vele voordelen. Zo is composiet een van de hardste materialen die er is, waardoor de kans op beschadiging kleiner is. Verder heeft u met een composieten keukenblad de keuze uit zeer veel kleurcombinaties, afwerkingen en eventuele, bijpassende aanvullingen zoals een achterwand, vensterbank of spoelbak. Bent u nieuwsgierig geworden naar dit stevige materiaal? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden van dit materiaal.

 

Samenstelling composiet keukenblad

Onze composiet keukenbladen bestaan grotendeels uit kwarts; wat ook het hoofdbestanddeel is van graniet. Dit maakt het materiaal hard en zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Composiet is een mengsel van gemalen zand- en graniet, polyesterhars en kleurpigmenten. Dit wordt onder hoge druk samengeperst tot één geheel. Het hars fungeert als bindmiddel en zorgt voor een gesloten toplaag, waardoor het werkblad waterdicht en gemakkelijk te onderhouden is.

Eigenschappen composiet

Een composiet keukenblad is heel sterk en heeft de luxe uitstraling van graniet. Het blad is redelijk hittebestendig, kleurvast en er zijn vele kleurcombinaties mogelijk. Een voordeel van composiet is dat er bijna geen kleurverschil te zien is als er meerdere bladen worden geplaatst. Dit is bijvoorbeeld handig als u een kookeiland of bar wilt met hetzelfde soort werkblad. Door het gesloten oppervlak is composiet ook nog eens hygiënisch en redelijk eenvoudig te onderhouden. Keukenbladen van composiet zijn zeer schokbestendig en duurzamer dan werkbladen die zijn gemaakt uit 100% natuursteen.

Uitvoering composiet keukenblad

De keuze in randlijsten, uitvoering en afwerking van composiet keukenbladen is zeer uitgebreid. De bladen zijn verkrijgbaar in hoogglans, matglans en een antieke variant, die wordt geborsteld voor een matte reliëf afwerking. Dit laatste houdt in dat het composiet op een speciale manier wordt bewerkt waardoor het een antiek aanzien krijgt. Zowel matglans als de antieke variant zijn wel vlekgevoeliger dan de gepolijste hoogglans afwerking. Door deze vlekgevoeligheid vragen de ruwe varianten wat meer onderhoud dan bij hoogglans.

Een composiet keukenblad kan in een aantal diktes en met verschillende soorten patronen worden vervaardigd. Daarnaast kan zowel een spatrand als een waterkering worden toegevoegd, zodat er geen vloeistoffen af kunnen lopen. Een composiet werkblad kan in elke gewenste keukenopstelling worden toegepast, van hoekkeuken tot meerdere losstaande delen.

Terug
Sluiten
×