composieten keukenblad

Een composiet keukenblad: duurzaam met een natuurlijke look

Een composiet keukenblad is een gefabriceerd natuurproduct bestaande uit 93% kwartsiet en 7% polyesterhars, stevig samengeperst tot één geheel. Bent u op zoek naar een goed alternatief voor een natuurstenen aanrechtblad? Dan komt u al snel uit bij een composiet aanrechtblad. Composiet is keihard en heeft een natuurlijke en luxe uitstraling. Maar bij dit gefabriceerde natuurproduct komen de nadelen van natuursteen, zoals haarscheurtjes en kleurverdeling, in mindere mate voor. Tevens heeft een composiet werkblad ook vele voordelen. Zo is composiet een van de hardste materialen die er is, waardoor de kans op beschadiging kleiner is. Verder heeft u met een composieten keukenblad de keuze uit zeer veel kleurcombinaties, afwerkingen en eventuele, bijpassende aanvullingen zoals een achterwand, vensterbank of spoelbak. Bent u nieuwsgierig geworden naar dit stevige materiaal? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden van dit materiaal.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Kosten

Een composiet aanrechtblad is qua prijs vergelijkbaar met graniet en populair als alternatief door de vele extra voordelen. De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van uw keuken en eisen, vandaar dat het mogelijk is om bij KeukenConcurrent de prijs van uw composiet aanrechtblad te laten berekenen.

Combineren met kleuren en materialen

Een composiet blad is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en afwerkingen. Hierdoor is een werkblad van composiet geschikt voor iedere keukenstijl. Ook is een composiet werkblad gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen in de keuken.

Combineer bijvoorbeeld een donker zwart, composiet werkblad met houten keukenkastjes, voor een landelijke uitstraling. Liever een andere stijl? Door het blad te combineren met witte kunststof kastjes, wordt er een moderne stijl gecreëerd. Wat uw wensen ook zijn, met een composiet blad is eigenlijk vrijwel alles mogelijk.

 

Onderhoud en schoonmaken

Wilt u lang kunnen genieten van uw composieten keukenblad dan is het belangrijk dat u het blad dagelijks goed schoonhoudt. Dit kunt u doen door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en eventueel een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Bovendien is composiet gemakkelijk schoon te houden, doordat bacteriën geen kans krijgen om door te dringen in het blad. Een aanrechtblad van composiet is dan ook waterdicht en erg hygiënisch. Vooral wanneer u kiest voor een gepolijste variant profiteert u van deze voordelen. Let dus wel op, kiest u voor een gezoet, leather of antiek oppervlak dan lever je wat in van dit schoonmaakgemak.

Tevens is het belangrijk om het composieten aanrechtblad twee keer per jaar te impregneren. Door het blad tweemaal per jaar te reinigen met een onderhoudsset, zoals OHSET-M, zorgt u ervoor dat het blad zijn vuilafstotende werking behoudt. Verder kunt u deze onderhoudsset ook gebruiken om hardnekkige vlekken te verwijderen. Kalkaanslag verwijdert u met Viakal of Antikal. Het is hierbij belangrijk om het blad daarna goed met water af te doen.

Maak een afspraak in onze winkel

Bent u enthousiast geworden over een composieten keukenblad en wilt u graag meer te weten komen over dit natuurproduct? Maak dan een afspraak in onze winkel. De keukenspecialisten van KeukenConcurrenten voorzien u graag van een geheel vrijblijvend advies.

×