Keramiek keukenblad

Een keramiek keukenblad kent een hoge hardheid en vlekbestendigheid

Een keramiek keukenblad is gemaakt van een mengsel van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten om voor u de gewenste kleur te creëren. Deze combinatie zorgt ervoor dat een keramiek aanrechtblad vele voordelen heeft. Zo kent een keramiek werkblad een zeer hoge hardheid, waardoor het blad krasbestendig is. Tevens heeft een keramiek keukenblad een hoge vlekbestendigheid. Hierdoor is het blad zeer onderhoudsvriendelijk, vooral wanneer u kiest voor een gepolijste variant. Dit is nog lang niet alles, een keramiek blad is ook zeer hittebestendig, niet poreus voor vloeistoffen of vocht en milieuvriendelijk. Bovendien zijn keramische aanrechtbladen gemaakt van 100% natuurlijk, recyclebaar materiaal. Spreken deze voordelen u wel aan en wilt u meer te weten komen over dit oersterke, duurzame keukenblad? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u hieronder alles over de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Kosten

De prijs van een keramiek aanrechtblad is moeilijk te bepalen, omdat het veelal afhankelijk is van uw wensen. Onder meer de grootte en dikte, plinten, achterwanden en voorzieningen zoals een spoelbak en kraan, zullen invloed hebben op de uiteindelijke prijs van een keramiek keukenblad.

Om u toch een richtlijn te geven, voor een eenvoudig keramisch keukenblad betaal je ongeveer 300 euro per strekkende meter.

Combinatiemogelijkheden

Bij een keramiek keukenblad kan er gekozen worden uit een tweetal varianten, namelijk gepolijst of gezoet. Door middel van een gepolijst blad creëert u en glanzende afwerking in uw keuken. Dit past bijvoorbeeld goed bij een moderne keuken. Een gezoet oppervlak is meer geschikt voor een landelijke keuken, doordat er door het droog schuren een mat oppervlak ontstaat.

Dus wat u gewenste stijl ook is, met een keramiek aanrechtblad kunt u alle kanten op.  Tevens is een keramiek werkblad gemakkelijk met andere materialen en kleuren in de keuken te combineren. Zo kan keramiek uitstekend gecombineerd worden met hout. Bovendien geeft een donker, keramisch aanrechtblad in combinatie met houten keukenfronten een bijzondere, landelijke uitstraling. Een keramisch keukenblad in combinatie met witte keukenfronten geeft juist weer een geheel moderne look. Wat uw wensen dus ook zijn, met een keramiek keukenblad is vrijwel alles mogelijk.

Schoonmaak en onderhoud

Wilt u lang kunnen genieten van uw keramiek keukenblad dan is het belangrijk dat u het keramische aanrechtblad goed onderhoud. Dit kunt u doen door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en eventueel een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Bovendien is een keukenblad van keramiek gemakkelijk schoon te houden, doordat het blad vlek- en vochtbestendig is. Vooral wanneer u kiest voor een gepolijste variant profiteert u van deze voordelen. Let dus wel op, kiest u voor een gezoet oppervlak dan lever je wat in van dit schoonmaakgemak.

Daarnaast is het van belang om bij het reinigen van het blad nooit schuurmiddelen en/of een schuurspons te gebruiken, dit kan het werkblad aantasten. Andere agressieve reinigingsmiddelen, zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers of groene zeep, worden ook ten strengste afgeraden. Tevens is het belangrijk om het keramisch keukenblad twee keer per jaar te impregneren. Door het blad tweemaal per jaar te reinigen met een onderhoudsset, zoals OHSET M, zorgt u ervoor dat het blad zijn vuilafstotende werking behoudt.

Meer te weten komen?

Spreekt een keramiek keukenblad u wel aan en wilt u graag meer inspiratie opdoen over een keramisch werkblad in uw keuken? Bestel dan ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratiebeelden of bezoek een van onze winkels. Hier vertellen onze keukenspecialisten u graag meer over dit keramische blad.

×