Wilt u lang kunnen genieten van uw keramiek keukenblad dan is het belangrijk dat u het keramische aanrechtblad goed onderhoud. Dit kunt u doen door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en eventueel een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Bovendien is een keukenblad van keramiek gemakkelijk schoon te houden, doordat het blad vlek- en vochtbestendig is. Vooral wanneer u kiest voor een gepolijste variant profiteert u van deze voordelen. Let dus wel op, kiest u voor een gezoet oppervlak dan lever je wat in van dit schoonmaakgemak.
Daarnaast is het van belang om bij het reinigen van het blad nooit schuurmiddelen en/of een schuurspons te gebruiken, dit kan het werkblad aantasten. Andere agressieve reinigingsmiddelen, zoals metaalreinigers, gootsteenontstoppers of groene zeep, worden ook ten strengste afgeraden. Tevens is het belangrijk om het keramisch keukenblad twee keer per jaar te impregneren. Door het blad tweemaal per jaar te reinigen met een onderhoudsset, zoals OHSET M, zorgt u ervoor dat het blad zijn vuilafstotende werking behoudt.