Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad

Een Terrazzo aanrechtblad is gemaakt van natuursteen. Het productieproces van dit blad komt dan ook overeen met een composieten of granieten blad. Een Terrazzo keukenblad bestaat uit een mix van marmer- en granietkorrels, die worden vermengd met glas, cement en kleurpigmenten. Afhankelijk van de mengverhoudingen ontstaan er verschillende aanrechtbladen met elk hun eigen kleur en uitstraling. Doordat deze bladen gemaakt worden van granietkorrels, wordt er vaak gesproken over een granito aanrechtblad. Benieuwd wat dit blad allemaal te bieden heeft? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over het granito keukenblad.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Soorten en voordelen terrazzo keukenbladen

Terrazzo aanrechtblad zijn er in vele soorten en maten. Zo heeft u naast verschillende kleurpigmenten ook de mogelijkheid om glasdeeltjes, spiegeldeeltjes of parelmoer toe te voegen aan het blad. Een groot voordeel van terrazzo is dan ook dat u uw blad zelf kan samenstellen geheel naar uw eigen wensen. Daarnaast heeft een terrazzo aanrechtblad nog vele andere voordelen. Een terrazzo aanrechtblad is, zoals we schreven, voor een groot deel gemaakt van natuursteen. Hierdoor oogt dit blad chique en duurzaam.

Daarnaast zorgt de hardheid van natuursteen er ook voor dat het blad meer krasvast is. Daarnaast worden terrazzo aanrechtbladen geïmpregneerd, omdat ze anders te poreus zijn. Ondanks dat dit zorgt voor onderhoud, doordat je de laag van het blad zo nu en dan moet herstellen, levert dit ook een voordeel op. Dankzij deze laag is het terrazzo blad bestand tegen vocht. Alhoewel een granieten en terrazzo blad vele overeenkomsten hebben, is het grote voordeel van een terrazzo blad dat je zelf meer zeggenschap hebt over kleuren en maten. Hierdoor weet u beter wat u kunt verwachten. Bovendien is een granieten blad een volwaardig natuurproduct, waardoor het eindresultaat nog wel eens kan verschillen.

 

Hoe te onderhouden?

Om lang te kunnen genieten van uw terrazzo aanrechtblad is het belangrijk om dit blad goed te onderhouden. U kunt uw terrazzo aanrechtblad onderhouden door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Bovendien is het van belang om geknoeide vloeistoffen zo snel mogelijk te verwijderen van het blad. Tevens is het belangrijk om het morsen van azijn, citroen, vet, margarine en zure of mousserende dranken zoveel mogelijk te vermijden.

Vermijd ook het contact met agressieve schoonmaakmiddelen. Immers kunnen schuurmiddelen de beschermlaag van het terrazzo keukenblad aantasten. Als laatste is het raadzaam om het blad elk kwartaal in de was te zetten dat speciaal geschikt is voor dit natuurstenen blad.

De gemiddelde prijs van een terrazzo keukenblad

De terrazzo aanrechtblad prijs is afhankelijk van verschillende factoren waaronder het formaat, de afwerking en de spoelbak. Op basis van uw wensen zal er dan ook een prijs op maat berekend worden.

Om u toch een kleine indicatie te geven, de terrazzo keukenblad kosten liggen momenteel ongeveer op 285 euro per strekkende meter.

Kom naar onze showroom

Overweegt u een natuurstenen aanrechtblad, maar twijfelt u nog over de keuze voor terrazzo, graniet of wellicht composiet? Maak dan een afspraak in een van onze showrooms. Hier kunt u de natuurstenen bladen met eigen ogen bekijken en profiteert u van een vrijblijvend advies van onze keukenprofessionals.

×