Oneindige veelzijdigheid

Wat voor dikte, kleur en motief u ook wenst, met een kunststof werkblad is het mogelijk. Van alle soorten keukenbladen die er zijn, zoals houten, granieten en composieten keukenbladen, is de kunststof variant het meest veelzijdig. U kunt namelijk kiezen voor een opdruk met een look naar keuze, zodat u de gewenste sfeer in uw keuken creëert en toch geniet van de praktische voordelen van een kunststof werkblad. Kies bijvoorbeeld voor een blad met houtpatronen in uw landelijke keuken of een opdruk van gesteente in uw industriële of moderne keuken.

De voor- en nadelen van een kunststof werkblad

Een kunststof werkblad wordt ook wel een HPL-blad genoemd, wat staat voor High Pressure Laminate. Een laag van papierpulp en fenolhars wordt onder hoge druk samengeperst en afgedekt met een harde, transparante toplaag van hars. Hierdoor is een kunststof werkblad zeer slijtvast, waterdicht, kras- en stootbestendig. Een werkblad van kunststof is echter niet hittebestendig. Let er dus op dat u geen hete pannen op het werkblad plaatst, want dat kan resulteren in vlekken, verkleuringen en andere blijvende beschadigingen. Gebruik daarnaast voor het snijden van vlees en groenten altijd een snijplank. Mits u hier rekening mee houdt, blijft het duurzame kunststof jarenlang in uitstekende staat.

Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch

Een kunststof werkblad vergt bijna geen onderhoud. U kunt het werkblad zeer gemakkelijk schoonmaken met een zachte doek, water en gangbare reinigingsmiddelen. Dit maakt het werkblad erg onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Om eventuele doffe kunststof oppervlakken te behandelen, kunt u gebruik maken een onderhoudsmiddel voor glans.

Vraag ons gratis magazine aan

Meer tips over kunststof werkbladen leest u in ons gratis magazine. Bewonder meer dan 50 keukens, ontdek handige tips en lees ervaringen van klanten. Binnen drie dagen ontvangt u het magazine al thuis op uw deurmat.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij u.
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×