Een minimalistische keuken kopen

Vooral in een open keuken wordt er veelal gekozen voor een minimalistische stijl. De keuken en woonkamer bevinden zich dan in dezelfde ruimte. Als u ook wilt gaan voor een minimalistische keuken, zijn er een aantal aspecten om op te letten. Een minimalistische keuken heeft een neutrale uitstraling en beschikt over weinig tot geen details. Kies daarom voor een keuken met een strakke en gladde afwerking. Let er bovendien ook op dat de keukenkastjes en laden greeploos zijn. De details die wel in de keuken zitten, moeten bij een minimalistische stijl onopvallend zijn. Vermijd daarbij grove en robuuste afwerkingen, die u veelal terugziet in een industriële keuken. Heeft u een keuken gevonden die hieraan voldoet? Dan bent u goed op weg naar uw minimalistische droomkeuken.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment


Kleurgebruik in de minimalistische keuken

Het juiste kleurgebruik is essentieel voor een minimalistische keuken. Donkere kleuren zien we vrijwel niet terug. Minimalistische keukens beschikken voornamelijk over de kleuren lichtgrijs, wit, taupe en pastelkleuren zoals mintgroen en zachtroze.

Een patroon geeft de keuken een stijlvol en modern effect, wat dus zeker een goede optie is in een minimalistische keuken. Laat u zich daarbij niet helemaal gaan, maar houd het bij een enkele patroon op een keukenonderdeel. Kies daarbij bijvoorbeeld voor het keukenblad of de achterwand. Zorg er ook voor dat het patroon niet te opvallend is. Een licht houtpatroon of een marmerpatroon zijn uitstekende opties voor een minimalistische keuken.


Opgeruimde keuken

De allerlaatste stap voor een minimalistische keuken is een opgeruimde keuken. Allerlei apparatuur en veel keukenspullen kunnen we in deze stijl niet gebruiken. Deze spullen moeten daarbij opgeruimd worden in de keukenkastjes. Houd daarom rekening met voldoende opbergruimte als u de keuken koopt. Kies in een hoekkeuken voor een hoekonderkast waarmee u meer opbergruimte creëert.

Ook door een keuken te kiezen met de juiste apparatuur, creëert u de gewenste uitstraling. Met een BORA of Whirlpool kookveldafzuiging heeft u geen afzuigkap meer nodig waardoor de ruimte groter lijkt. Kies voor inbouwapparatuur in plaats van losse apparatuur. Kijk tot slot naar keukenspullen die u weg kunt doen en geef al de overige spullen een vaste plek.


Kom langs in de showroom

Is de minimalistische keukenstijl iets voor u? Kom dan gerust langs in een van onze winkels en bekijk deze stijl met eigen ogen. Bent u op zoek naar een andere stijl? Geen probleem! Bij KeukenConcurrent vindt u veel diverse keukenstijlen: van landelijke keukens tot design keukens. Zo vindt u altijd de keukenstijl die bij u past. Bent u er nog niet helemaal uit welke stijl bij u past? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in de winkel of bij u thuis. Zij geven u gratis en vrijblijvend advies om tot de juiste beslissing te komen.

×