Welk werkblad?

Het meest onderhoudsvriendelijke keukenblad 

Bij de keuze voor een keukenblad is het goed om na te gaan wat belangrijk voor je is. Keukenbladen hebben verschillende eigenschappen, zoals hittebestendigheid, krasbestendigheid, vlekbestendigheid, schokbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid. Kook je vaak uitgebreid of met kleine kinderen? Dan is het bijvoorbeeld goed om een keukenblad uit te kiezen met een hoge vlekbestendigheid dat weinig onderhoud vergt: een kunststof keukenblad is in dat geval een goede keuze. Een kunststof werkblad vergt namelijk bijna geen onderhoud. Je kunt het werkblad heel makkelijk schoonmaken met een zachte doek, water en de gebruikelijke reinigingsmiddelen. Wel zo makkelijk. 

Keukenbladen van composiet & graniet

Naast kunststof werkbladen zijn ook werkbladen van composiet en graniet populaire keuzes, maar om andere redenen. Een composiet blad is samengesteld uit natuursteen (93%) en polyesterhars (7%). Composiet is verkrijgbaar in veel kleurencombinaties. Composiet is een zeer schokbestendig materiaal en is ook behoorlijk krasbestendig. Ook is composiet, voor een product van grotendeels natuursteen, redelijk onderhoudsvriendelijk, dankzij de polyesterhars die erin verwerkt is. Als je met veel hete pannen in de weer gaat en graag uitgebreid kookt, kun je een granieten blad overwegen. Graniet is een 100% natuurlijk product en daardoor is elk blad uniek. Graniet vergt wel wat onderhoud en is minder schokbestendig dan composiet. Maar als je zorgvuldig omgaat met je keukenblad, is graniet een prachtige keuze. 

Verschil in dikte

Een ander belangrijk aspect bij het uitkiezen van een keukenblad is de dikte van het aanrechtblad. De dikte van het aanrechtblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuze. Houdt je van modern en strak? Dan staat een dunner aanrechtblad vaak mooi. Houdt je van robuust en stoer? Dan is een dik aanrechtblad een mooie toevoeging aan de keuken. Door te spelen met diverse diktes bij het ontwerpen van je droomkeuken kun je de verschillen in sfeer ervaren. 

Meer mogelijk met keukenbladen

Een keukenblad kan méér zijn dan alleen een keukenblad. Zo kun je het keukenblad bijvoorbeeld doortrekken op de keukenwand voor een extra strak effect. Ook een keukenblad dat doorloopt als vensterbank behoort tot de mogelijkheden. Beide mogelijkheden creëren rust, eenheid en een strakke uitstraling in de keuken. Zo komen andere elementen, zoals je keukenapparatuur of accessoires, meer op de voorgrond. 

Kom langs en laat je inspireren

Ben je klaar voor de volgende stap naar jouw nieuwe keukenblad? Maak dan een afspraak met onze keukenadviseurs, kom stalen bekijken en laat je inspireren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk en vrijblijvend advies. En wie weet sta jij binnenkort te koken aan jouw nieuwe, perfecte keukenblad. 

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×