Het indelen van de vaatwasser

Veel mensen willen te veel vaat tegelijk in de vaatwasmachine plaatsen. Deel de vaatwasser zo in dat de sproeiarmen gemakkelijk kunnen ronddraaien en sproeien. Hierdoor voorkomt u dat de vaat na een intensief programma nog steeds vies is.

Filter schoonmaken

Om te voorkomen dat er vuil in de pomp komt, beschikt iedere vaatwasser over een filter. De nare geurtjes uit de vaatwasser ontstaan doordat achtergebleven etensresten blijven plakken aan de filter. Etensresten die achterblijven zorgen bovendien voor een verstopping. Sommige vaatwassers bestaan uit meerdere filters. Bekijk dus goed of u één of meerdere filters heeft. Reinig regelmatig de filters door ze eruit te halen en schoon te maken in een sopje of schoonmaakazijn en vervolgens af te spoelen onder de kraan. Maak ook de bodem van de vaatwasser goed schoon en laat de vaatwasser hierna, zonder vaat, een intensief programma draaien.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Hoe komt u van de vieze geurtjes af?

Draai regelmatig de vaatwasser op het warmste programma om nare geurtjes te voorkomen. Ook is het belangrijk om de vaatwasser af en toe grondig te reinigen. Vergeet hierbij ook het deurrubber niet. In de rubberen afsluiting van uw vaatwasserdeur verzamelt zich namelijk een opstapeling van etensresten. Voorkom dit door de deur schoon te maken met bleekmiddel en warm kraanwater. Maak met een doek de rubbers goed schoon en ga er vervolgens nog met een droge doek overheen. Door het grondig reinigen van uw vaatwasser voorkomt u nare geurtjes en geniet u jarenlang van de vaatwasser.

Wat te doen tegen kalkaanslag?

Om ervoor te zorgen dat uw vaatwasser zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om naar de waterhardheid te kijken. Water dat veel kalk bevat, wordt hard water genoemd. Bij de meeste merken is de waterhardheid makkelijk in te stellen. Als het mogelijk is, stel uw vaatwasser dan in op 0 dH. Gebruik bovendien niet overmatig veel vaatwasmiddel. Te veel vaatwasmiddel zorgt namelijk voor zeepvlekken. Gebruikt u 3-in-1 vaatwastabletten? Combineer deze tabletten dan met vaatwasserzout. Zorg er wel voor dat u niet te veel zout gebruikt. Regenereerzout houdt de harskern van uw vaatwasser goed schoon. Kalk blijft hierdoor weg.

Etensresten verwijderen

Voorkom dat etensresten blijven plakken aan de filter en deurrand. Haal voedselresten van de pannen en borden af voordat u deze in de vaatwasser plaatst. Hierdoor krijgen etensresten geen kans om de filter te verstoppen. U hoeft natuurlijk niet iedere pan of bord om te spoelen voordat u deze in de vaatwasser plaatst. Het is wel belangrijk om grote hoeveelheden etensresten te verwijderen en hardnekkige, opgedroogde etensresten. Opgedroogde etensresten zijn namelijk lastiger te verwijderen.

Tijd voor een nieuwe vaatwasser?

Is het na al het onderhoud toch tijd voor een nieuwe vaatwasser? Kom dan langs bij KeukenConcurrent! Hier vindt u vaatwassers van diverse A-merken. Heeft u vragen over de vaatwasmachines? Stel ze dan aan onze adviseurs. Zij helpen u graag op weg. Neem direct contact met ons op of kom langs bij een van onze showrooms.

×