Witte keukens

Witte keukens zijn al jarenlang ongekend populair. Dat is niet vreemd als u bedenkt dat wit goed combineert met welke interieurstijl dan ook. Bovendien zorgt een witte keuken door de lichte kleur voor een ruimtelijk gevoel. Een ander voordeel van wit is de mogelijkheid om te combineren met bijvoorbeeld gekleurde tegels op de vloer, een donker aanrechtblad of houten details.  Kortom, de kleur wit is een slimme keuze als u op zoek bent naar een nieuwe, stijlvolle keuken. Lees meer over diverse stijlen witte keukens.

3D tool

Benieuwd of deze kleur in jouw ruimte past?

Probeer het uit met onze 3D tool!

Zet direct jouw keukenideeën om in beeld. Probeer verschillende opstellingen en stijlen in deze kleur om uit te zoeken wat het beste bij jou en je huis past. Je kunt eindeloos varieren en al je ideeën uitproberen!

Witte keukens voor iedere stijl

Witte moderne keuken

Voor een modern interieur zijn er diverse mogelijkheden. Een greeploze keuken in hoogglans wit zorgt voor een opvallend en chic uiterlijk. Een matte, witte keuken zonder grepen geeft eveneens een moderne look, maar is wat minder aanwezig dan een hoogglans keuken. Bij een witte, moderne keuken passen diverse keukenbladen. Denk bijvoorbeeld eens aan een contrasterend zwart of grijs werkblad of aan een wit keukenblad in combinatie met witte fronten voor een bijzonder en strak effect.

Witte hoogglans keuken

Witte hoogglans keuken

Deze witte hoogglans keukens zijn chique en hebben een trendy aanzicht. De laklaag zorgt door de weerspiegeling voor een ruimtelijk effect. Verder zorgt een hoogglans witte keuken voor een opgeruimd gevoel. De glanzende toplaag is eenvoudig schoon te maken en is volledig onderhoudsvrij. Een hoogglans keuken past bovendien goed in zowel een landelijke als moderne of industriele omgeving.

Mat witte keuken

Mat witte keuken

Heeft u liever een keuken die op gaat in uw huis, kies dan voor een mat witte keuken. Doordat deze niet weerspiegelen heeft u geen last meer van schitteringen. Ook is een mat witte keuken veel minder gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken. Wanneer u kiest voor een keuken mat wit, onderscheidt u zich van bijna iedereen die u kent. Tot slot past een greeploze mat witte keuken perfect bij een moderne of industriële inrichting. Wanneer je kiest voor een mat witte keuken met greep, creëer je een meer klassieke uitstraling.

Witte elementen in de keuken

Naast witte keukenfronten en aanrechtbladen, zijn er andere witte elementen die de keuken een speciale touch geven. Een witte spoelbak bijvoorbeeld geeft de keuken een aparte aanblik. Witte tegels voor de vloer of de (achter)wand zijn in vele formaten te verkrijgen en zorgen voor afwisseling in de keuken. Zo kunt u met wit alle kanten op.

Witte keukenkastjes

Witte keukenkastjes

Witte keukenkastjes zijn goed te combineren. Doordat (hoogglans) wit een natuurlijke kleur is, kunt u hier veel andere kleuren tegen afsteken. Kies daarom ook eens voor een combinatie met bijvoorbeeld een houten aanrechtblad of houten handvaten.

Witte tegels

Witte tegels

Wilt u juist een cleane look in uw keuken, overweeg dan om witte keukentegels te gebruiken in de keuken. Hierdoor houdt u de keukenwand makkelijk schoon. Verder geeft het ook een luxe uitstraling.

wit keukenblad

wit keukenblad

Een andere mogelijkheid voor een wit element is een wit keukenblad. Bijvoorbeeld in wit natuursteen of een marmer blad. In combinatie met bijvoorbeeld grijze keukenkastjes, geeft dit de keuken een moderne look.

witte spoelbak

witte spoelbak

Ook spoelbakken worden steeds vaker in het wit geleverd. Kies bijvoorbeeld voor een witte spoelbak wanneer u een mat zwart werkblad hebt. Zo wordt de spoelbak mooi weggewerkt. Bij een betonnen werkblad zorgt een witte wasbak voor een mooi contrast.

Witte keuken met hout

Witte keuken met hout

Door wit als basis te gebruiken in de keuken kun je dit goed combineren met hout. Zo kunt u er voor kiezen om een witte keuken met houten blad te nemen of juist een witte houten keuken te kiezen. In beide gevallen is dit een perfecte match

Witte keuken met grijze accenten

Wit met grijze keuken

De kleuren wit en grijs gaan goed samen. Bij donkergrijs geeft wit een contrasterend effect terwijl het bij lichtgrijs juist een rustige uitwerking heeft. Een wit met grijze keuken past bij een modern of industrieel interieur.

Witte keuken met zwarte accenten

Wit met zwarte keuken

Zwart en wit, al jaren een goede combinatie. Door een witte keuken te combineren met zwart geeft die een contrasterend effect. Een witte keuken met zwart blad komt erg goed tot zijn recht in een modern of industrieel interieur

×