Soorten houten keukens

Een notenhouten keuken is een oogstrelende keukenstijl. Notenhout heeft een soepele, zijdeachtige aanraking en is van hoogwaardige kwaliteit. Vandaar dat dit type hout een echte trend is. Er zijn echter nog veel meer houtsoorten waar u uit kunt kiezen. Zo zijn er naast notenhouten keukens ook keukens van ahornhout, berkenhout, beukenhout, eikenhout, elzenhout, kersenhout en ga zo maar door.

Ahornhout wordt meestal voor klassieke keukens gebruikt omdat het heel fijne poriën in het hout heeft. Landelijke keukens zijn vaak voorzien van eikenhout vanwege de zeer fijne structuur. Zoals u merkt kunt u met een houten keuken veel kanten op. Laat u dan ook goed informeren naar de voor- en nadelen van de verschillende soorten hout.

Houtlook keuken

Wilt u graag genieten van het uiterlijk van een houten keuken maar geen echt hout gebruiken? Dan is een keuken met een houtlook echt iets voor u. Een echt houten keuken vraagt om nogal wat onderhoud. Hout is een natuurproduct wat niet heel goed tegen warmte en vocht kan. Een houtlook keuken daarentegen vraagt om minder onderhoud, maar u geniet toch van de warme uitstraling van een houten keuken.

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.


Voor- en nadelen van een houten keuken

We lichten voor u de voor- en nadelen van een houten keuken uit, zodat u de juiste keuze maakt. Een houten keuken geeft uw ruimte en warme, nostalgische uitstraling. Bovendien is hout duurzaam en door de knusse sfeer een populaire keuze in de keuken. Hout is ten opzichte van een kunststof keukenblad makkelijk te bewerken. Beschadigingen worden hierdoor eenvoudig weggewerkt.

Bovendien is hout flexibel en sterk. Zoals in de natuur zichtbaar is blijft hout ondanks regen, hagel, wind en bliksem toch mooi. U bent met een houten keuken dan ook verzekerd van een keuken waar u jarenlang van geniet. Hout is enorm bewerkbaar, waardoor u zelf kiest voor een strakke of sierlijke bewerking.


Houten werkblad

Wilt u niet uw hele keuken voorzien van hout, maar alleen uw keukenblad? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Hout is goed te combineren met andere materialen en kleuren. Wat dacht u van een natuurstenen keuken in combinatie met een houten werkblad? Dit zorgt voor een prachtig, stijlvol eindresultaat.

Wilt u echt gaan voor een uniek ontwerp? Kies dan voor een halfhouten werkblad. Zo combineert u bijvoorbeeld hardsteen met hout voor een speels, natuurlijk effect. U kunt op deze manier diverse stijlen en sferen in de keuken creëren.

Inspiratie opdoen

Wilt u graag inspiratie opdoen? Zoek dan eens naar verschillende houten keukens op Pinterest. Ook kunt u op onze website diverse voordelige houten keukens vinden. Wilt u rustig thuis door de verschillende keukens bladeren? Dan kunt u ons gratis magazine bij u thuis laten bezorgen. U kunt bij KeukenConcurrent zoals u merkt vele kanten op.

×