Wat is een nis in de keuken?

Een nis is een uitsparing in de dikte van een muur. Door het aanbrengen van een nis komt een bepaald muurvlak dieper te liggen dan de rest van de muur. Dat wil dus eigenlijk zeggen dat er extra ruimte wordt gecreëerd door een uitholling in de muur. Hoe diep deze uitholling is kunt u zelf bepalen en is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de muur. Het is een eenvoudige en stijlvolle manier om ruimte te creëren en het kan voor uiteenlopende doelen worden benut.

Handig voor een vrijstaand koffiezetapparaat

Een nis in de keuken is perfect geschikt voor een vrijstaand koffiezetapparaat. Wat u misschien kent zijn de ingebouwde koffiemachines in de muur. Alhoewel dit natuurlijk ook heel stijlvol is, zien wij toch ook zeker de charme van een vrijstaand koffiezetapparaat in een nis. In de uitgeholde muur staat dan een vrijstaand koffiezetapparaat opgesteld, waardoor dit apparaat al gauw alle aandacht naar zich toe trekt.

Wil je dat het vrijstaande koffiezetapparaat nóg meer opvalt? Voeg dan nog subtiele spotlichtjes toe in de nis, waardoor het koffiezetapparaat letterlijk in de schijnwerpers komt te staan. Het is handig om een nis te gebruiken voor uw koffiezetapparaat, omdat het apparaat dan geen ruimte in beslag neemt op uw keukenblad.

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.


Leuk voor pronkstukken

Een andere mogelijkheid om een nis te gebruiken is voor het opstellen van pronkstukken. Dit kan uiteenlopen van exclusief servies, kunststukken, bloemen, een verzameling luxe whisky's, wijnflessen en ga zo maar door. Deze nieuwste trend maakt dit allemaal mogelijk.

U kunt er ook voor kiezen om verschillende verdiepingen te maken in de nis, waardoor u diverse pronkstukken kunt uitstallen. Vaak zien we bijvoorbeeld ook mooie foto’s of een collectie mooie keukenapparatuur in de nis staan. Of kies ervoor om mooie decoratiestukken in de nis te plaatsen.


Speelse uitstraling

De nieuwste trend van een nis in de keuken zorgt voor een speelse uitstraling. U kunt namelijk spelen met kleuren, grootte, voorwerpen en stijlen. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om planken aan de muur te bevestigen, maar vooral in kleine ruimtes is een nis erg handig. Het zorgt voor een ruimtelijke en speelse uitstraling. Plaats bijvoorbeeld kruidenpotjes of kruidenplantjes in de nis voor een speelse uitstraling. Of kies juist voor een leuke kleur van de nis en plaats er kleine lampjes in om het accent te benadrukken.


Een modern interieur

Het is nieuw, het is populair en het is modern. Alhoewel een nis in vrijwel iedere keukenstijl toegepast kan worden, is een nis bij uitstek geschikt voor een moderne interieurstijl. Dankzij de strakke de authentieke look komt de moderne stijl helemaal tot zijn recht.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een nis te laten maken om extra ruimte te creëren. Niet alleen in de keuken, maar ook in de badkamer, woonkamer of slaapkamer zien we ze steeds vaker terugkomen. Het is dan ook mooi om de moderne interieurstijl in de rest van de woning voort te zetten. Vooral wanneer u een open keuken heeft is het erg mooi om ook de woonkamer van een nis (of meerdere nissen) te voorzien.

Meer inspiratie opdoen?

Wilt u meer inspiratie opdoen over deze nieuwste trend? Vraag ons gratis keukenmagazine aan voor de beste keukeninspiratie. Hierin kunt u onder andere de nieuwste trend van een nis in de keuken bekijken. Heeft u behoefte aan persoonlijk advies? Plan dan vrijblijvend een afspraak in met een van onze deskundige adviseurs. De afspraak kan zowel in een KeukenConcurrent winkel of bij u thuis plaatsvinden. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

×