Nieuws

3 handige tips voor een goedkope vaatwasser

Een goedkope vaatwasser biedt uitkomst wanneer uw budget beperkt is, maar u toch graag wilt genieten van dit handige hulpje in het huishouden. Een vaatwasser neemt uw werk uit handen en bespaart u daarmee dagelijks veel tijd.

Vaatwassers kunnen prijzig zijn, maar door slimme keuzes te maken bij de zoektocht naar een nieuw apparaat bespaart u al snel een hoop geld. Maar waar moet u allemaal op letten tijdens deze zoektocht? Met de tips van KeukenConcurrent maakt u de juiste keuzes voor een goedkope vaatwasser.

Ga voor een standaard variant

Het prijsverschil tussen vaatwassers kan behoorlijk groot zijn. Zo heeft u al een vaatwasser voor minder dan € 300, maar ze kunnen ook € 2000 kosten. Dat verschil zit hem met name in de extra programma’s en functionaliteiten. Sommige vaatwassers zijn voorzien van allerlei handige opties, zoals het innovatieve Zeoliet droogsysteem, bediening met een app, vloerprojectie en ComfortLift voor het makkelijk in- en uitruimen van de vaatwasser.

Ook kunt u gaan voor een variant met diverse programma’s, zoals een extra kort en efficiënt of juist een lang, energiezuinig programma. Vaak geldt: hoe meer opties, hoe duurder. Kies daarom voor een eenvoudige, standaard vaatwasser voorzien van de basisfuncties. Vergelijk ook verschillende merken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te ontdekken.

Kies een vrijstaande vaatwasser

Een andere factor die het prijskaartje van een vaatwasser bepaalt, is het model: inbouw of vrijstaand. Het inbouwen van een vaatwasser vergt extra werk en de afmetingen moeten precies kloppen. Dat maakt een inbouwvaatwasser vaak duurder dan een vrijstaande vaatwasser van dezelfde kwaliteit.

Wanneer u zoekt bent naar een goedkope vaatwasser, kies dan voor een vrijstaande variant. Wilt u de vaatwasser graag integreren met uw keukeninterieur? Door de vaatwasser onder uw werkblad of naast het keukenblok te plaatsen, maakt u de vaatwasser onderdeel van het geheel. 

Denk aan de lange termijn

Een vaatwasser heeft veel water en energie nodig om uw vaat schoon te krijgen. Tegenwoordig zijn er innovatieve vaatwassers met een zuinige werking, voorzien van handige programma’s om energie en water te besparen. Dit zijn echter vaak wel de duurdere exemplaren. Goedkope vaatwassers verbruiken over het algemeen meer energie en dat ziet u terug in uw portemonnee.

Op de lange termijn heeft u dan meer kosten aan een goedkope vaatwasser in vergelijking met een duurdere, energiezuinige variant. Let daarom goed op het energielabel en energiebesparende functies van de vaatwasser. 

Meer tips over goedkope vaatwassers?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goedkope vaatwasser? Kom dan langs in één van onze keukenwinkels en laat u informeren door onze deskundigen. Zij geven u persoonlijk advies en helpen u graag bij de zoektocht naar een goedkope vaatwasser. 

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×