Nieuws


Op zoek naar een goedkope koelkast? Ontdek onze tips!

Een goedkope koelkast is een van de keukenapparaten waar veel vraag naar is. Een koelkast is namelijk onmisbaar in de keuken, maar de kosten voor dit apparaat kunnen hoog oplopen. De prijs van een koelkast is van veel factoren afhankelijk. Door slimme keuzes te maken tijdens uw zoekproces bespaart u al snel veel geld op uw koelkast, zowel op de korte als de lange termijn.

Wilt u weten hoe en waar op te letten tijdens deze zoektocht? KeukenConcurrent deelt handige tips die u helpen bij het vinden van een passende, goedkope koelkast.

Kies voor een eenvoudige koelkast

De moderne koelkasten van nu zijn verrijkt met allerlei handige functionaliteiten. Een voorbeeld zijn de koelkasten met diverse koelzones om specifieke etenswaren zo lang mogelijk vers te houden. Of denk aan designopties, zoals een koelkast met verschuifbare elementen, led verlichting over de hele achterwand of een LCD-bedieningsdisplay.

Voor alle handige, extra opties betaalt u logischerwijs meer. Maar wellicht zijn sommige extra’s voor u overbodig? Ga goed na wat u zoekt in een koelkast en kies voor een uitvoering die zo standaard mogelijk is. Of overweeg een relatief betaalbaar merk, zoals Candy of Indesit. Koelkasten voorzien van de nieuwste innovaties hoeven zeker niet altijd duur te zijn. 

Met of zonder vriesvak? 

Veel koelkasten zijn uitgevoerd met een klein vriesvak, zodat u diepgevroren etenswaren altijd direct bij de hand heeft. Aan deze uitvoering hangt echter wel een ander prijskaartje dan de standaard koelkast. Heeft u al een  vriezer? Laat de uitvoering met vriesvak dan achterwege. Wanneer u nog geen vrieskast heeft, is het voordeliger om voor de handige twee-in-één koelvriescombinatie te gaan. Voor extra koel- en vriesruimte kunt u een ruime Amerikaanse koelkast overwegen. Het voordeel hiervan is bovendien dat u deze niet hoeft in te bouwen en dat scheelt ook weer kosten.

Ga voor een energiezuinige variant

Een goedkope koelkast kopen is snel gebeurd, maar het apparaat blijft u geld kosten. Omdat een koelkast dag en nacht aan staat, kunnen de elektriciteitskosten hoog oplopen. Het is daarom verstandig om voor een energiezuinige variant te gaan. Let goed op het energielabel en ga voor minstens A+. Een extra zuinige koelkast mag dan wellicht wat prijziger zijn; op de lange termijn verdient deze zichzelf als het ware terug. Laat u dus niet direct verleiden door een goedkope, energieslurpende koelkast, maar denk ook zeker aan de kosten op de lange termijn. 

Meer tips over het vinden van een goedkope koelkast?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een goedkope koelkast uw keuken? Kom dan langs in één van onze keukenwinkels en laat u informeren door onze deskundigen. Zij geven u persoonlijk advies en helpen u graag bij de zoektocht naar een goedkope koelkast. 

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment
×