Nieuws


De passende oven voor uw keuken

Een oven is een echte must in de keuken. Ze komen goed van pas wanneer u weinig tijd of zin hebt om uitgebreid te koken. Een heerlijke hartige taart, mals stuk vlees of groenteschotel bereidt u eenvoudig in een oven. Dankzij verschillende programma’s en innovatieve functies is vrijwel ieder gerecht in de oven te klaar te maken.

Maar gaat u voor een conventionele oven, combi-oven of stoomoven? Wordt het een losse of ingebouwde variant en voor welk merk kiest u? Door de vele opties ziet u wellicht door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen we u graag een handje. Lees verder en ontdek handige tips voor het kiezen van een passende oven. 

Van veelzijdige combi-oven tot luxe stoomoven

Er zijn talloze ovens verkrijgbaar. Bepaal het soort oven aan de hand van de ruimte in uw keuken, uw kookvoorkeuren en hoeveel tijd u heeft. Bent u vaak laat thuis van uw werk en heeft u dan weinig zin om uitgebreid te koken? Kies dan voor een multifunctionele oven met magnetronfunctie, ook wel een combi-oven genoemd. De magnetronfunctie is ideaal voor kliekjes van de dag ervoor of kant-en-klaar maaltijden. Met dit twee-in-een apparaat bespaart u bovendien ruimte in de keuken.

Wilt u graag snel een gezonde maaltijd op tafel? Dan biedt een stoomoven uitkomst. Dankzij de bereiding met stoom blijven vitaminen en smaak intact. Bij gebrek aan ruimte voor twee ovens is ook een oven met stoomfunctie een optie. Bepaal zelf hoe vaak u de oven wilt gebruiken en wat u er het liefst mee bereidt. Afhankelijk daarvan selecteert u een oven met de eventuele extra functies. 

De oven als blikvanger in uw keuken

In de eerste plaats is de oven natuurlijk een praktische toevoeging aan uw keuken. Ook het uiterlijk van de oven is tegenwoordig steeds belangrijker. De oven draagt echt bij aan de keukenstijl en dat ziet u terug in de verschillende designs, kleuren en materialen. Heeft u bijvoorbeeld een zwarte keuken en houdt u van een strak, modern geheel? Dan is de keuze snel gemaakt: een geheel zwarte oven, eventueel met roestvrijstalen details voor een stoer effect.

In het geval van een landelijke of klassieke keuken denkt u eerder aan een robuuste oven met grote draaiknoppen. Hetzelfde geldt voor industrieel: groot, stoer, zwart en vaak in combinatie met een fornuis. En zelfs witte ovens zijn verkrijgbaar, die naadloos integreren met uw moderne, witte keuken. Zo is er voor iedere keuken een passende oven te vinden.

Meer tips over het vinden van een passende oven?

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een passende oven voor uw keuken? Kom dan langs in één van onze keukenwinkels en laat u informeren door onze deskundigen. Zij geven u persoonlijk advies en helpen u graag bij de zoektocht naar een geschikt oven.

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×