Zwarte keukens

Zwart is het nieuwe wit op het gebied van keukens. Deze kleur is steeds vaker terug te zien in keukens. Naast dat zwart sfeer en luxe uitstraalt, is het ook eenvoudig te combineren met andere kleuren. Kortom, de kleur zwart biedt vele voordelen en mogelijkheden in de keuken. Wil je meer weten over zwarte keukens? Lees dan snel verder en ontdek hoe je zwart met verschillende keukenstijlen combineert.

3D tool

Benieuwd of deze kleur in jouw ruimte past?

Probeer het uit met onze 3D tool!

Zet direct jouw keukenideeën om in beeld. Probeer verschillende opstellingen en stijlen in deze kleur om uit te zoeken wat het beste bij jou en je huis past. Je kunt eindeloos varieren en al je ideeën uitproberen!

Zwarte keukens voor iedere stijl

Zwarte landelijke keukens

De landelijke keukenstijl is goed te combineren met zwart. Fronten met kaders of diepe groeven in de kleur zwart passen perfect bij dit type keuken. Daarnaast is hout een van de kenmerkende elementen in een landelijke keuken. Zo combineer je bijvoorbeeld zwarte keukenkastjes met een houten werkblad voor een landelijke uitstraling. Alle kleurtinten hout zijn te combineren met zwart. Je kunt dus zelf bepalen hoe donker of licht het totaalplaatje van je keuken wordt. Bekijk het aanbod landelijke keukens van KeukenConcurrent.

Zwarte moderne keukens

Een moderne look en zwarte elementen vormen samen een sterke combinatie. Zwart geeft precies de luxueuze, strakke uitstraling die bij de moderne keukenstijl past. Denk hierbij aan hoogglans zwarte keukenfronten of zwarte tegels. Door zwart te combineren met wit creëer je een bijzonder contrast in de keuken. Bekijk hier het aanbod hoogglans keukens en moderne keukens bij KeukenConcurrent.

Zwarte industriële keuken

Zwarte industriële keukens

In een industriële keuken draait het om een stoer en robuust uiterlijk. Donkere accenten geven een robuust uiterlijk, waardoor zwart goed past bij deze keukenstijl. Zwarte details, zoals zwarte handgrepen, een zwarte spoelbak of een zwarte kraan, combineer je bijvoorbeeld met een betonnen keukenblad. Wil je een compleet zwarte keuken? Overweeg dan eens een keuken met een mat zwarte look. Het aanbod industriële keukens bij KeukenConcurrent bekijk je hier.

Zwart-witte keukens

Naast een compleet zwarte keuken is het natuurlijk ook mogelijk om combinaties te maken met andere kleuren. De zwart-witte keukens zien we dan ook steeds vaker terug. Het contrast brengt leven in je keuken en voorkomt bovendien dat de ruimte te donker wordt. Je kunt dit contrast creëren door bijvoorbeeld zwart-witte tegels in de keuken te plaatsen. Maar ook zwarte keukenkasten met een wit blad geeft een mooi contrast. 

Zwarte elementen in de keuken

Is een compleet zwarte keuken toch iets te veel van het goede voor je? Overweeg dan eens om zwarte elementen aan je keuken toe te voegen. Hiermee haal je wel de charme van zwart in huis, maar dan op een subtiele manier.

Zwarte kraan

Zwarte kraan

Er worden steeds vaker zwarte kranen in een industriële keuken geplaatst. Maar ook in een klassieke keuken zorgt een zwarte keuken kraan voor een mooi contrast. Kijk ook eens naar mat zwarte kranen of een zwarte kokendwaterkraan.

Zwarte spoelbak

Zwarte spoelbak

Ook spoelbakken worden steeds vaker in het zwart geleverd. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte spoelbak wanneer je een mat zwart werkblad hebt. Zo wordt de spoelbak mooi weggewerkt. Bij een betonnen werkblad zorgt een zwarte wasbak voor een mooi contrast.

Zwarte keukenkasten

Zwarte keukenkasten

Wanneer je kiest voor zwarte keukenkasten, betekent dit niet dat je hele keuken zwart hoeft te zijn. Zwarte keukenkastjes zijn namelijk goed te combineren met een betonnen werkblad, wat zorgt voor een robuuste look.

Zwarte tegels

Zwarte tegels

Ten slotte kun je ook kiezen voor zwarte tegels in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een lichte keuken in combinatie met grote zwarte tegels op de vloer. Ook kleine zwarte tegeltjes tegen de achterwand van de keuken zorgen voor een mooi effect.

×