Erg efficiënt

Een inductiekookplaat is erg efficiënt in gebruik! Omdat het hitteveld zich aanpast aan de pan, lekt er nauwelijks hitte weg. Wanneer u weinig tijd heeft om te koken is een inductieplaat enorm handig! De kookzones warmen zich snel op en koelen na het koken snel af. Omdat de kookplaat zo snel warm wordt, kan het u wel 50 % in tijd schelen! Ideaal wanneer u weinig tijd heeft of na een lange werkdag geen zin meer heeft om een lange tijd in de keuken te staan.

Onderhoudsvriendelijk

Omdat de inductieplaat een egale plaat is, is deze gemakkelijk schoon te houden. Wanneer u deze na het koken af doet met een doekje, zult u jarenlang genieten van een schone inductieplaat. Ook hoeft u niet bang te zijn voor verbrande kindervingers, de meeste inductieplaten zijn voorzien van een kinderslot! Daarnaast is het koken op inductie een veilige optie omdat er niet met open vuur wordt gewerkt. Wanneer er olie of vocht gemorst wordt tijdens het koken, zal dit geen reactie veroorzaken zoals dat wel gebeurt bij het koken op gas.


Energiegebruik

Het energieverbruik van een inductieplaat is een stuk minder ten opzichte van het koken op gas. Bij koken op een inductieplaat lekt er vrijwel geen warmte weg, omdat de pan het verwarmingselement is. Op deze manier van koken wordt bijna alle energie omgezet in warmte. 

Mooie afwerking

Een inductieplaat is geïntegreerd in het aanrecht, waardoor u extra ruimte hebt op het aanrecht, wanneer u de plaat niet gebruikt. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende inductieplaten en keukenapparatuur zodat het helemaal aansluit bij de rest van uw keuken. Omdat de inductiekookplaat in het aanrecht zit, past deze ook goed in de kleine keukens. Zo maak je efficiënt gebruik van de gehele ruimte. Benieuwd of er ook een keuken met inductieplaat voor u bij zit? Bekijk de ruime keukencollectie van KeukenConcurrent.


Punt van aandacht

Waar u wel aan moet denken bij de aanschaf van een inductieplaat is dat er wellicht een nieuwe, aparte elektriciteitsgroep aangelegd moet worden om veilig te kunnen koken. Ook kunnen pannen die al gebruikt zijn bij het koken met gas, niet gebruikt worden bij het koken op een inductieplaat. Er zullen dus wellicht nieuwe pannen moeten komen. Dat verdient u gegarandeerd terug door het verminderde energieverbruik. 

Inspiratie opdoen?

Wilt u nog meer inspiratie opdoen op het gebied van de nieuwste keukentrends? Bekijk dan andere blogs van KeukenConcurrent. Wij helpen u bij het kiezen van de perfecte keuken en het beantwoorden van al uw vragen. Bent u er al uit en kiest u voor een inductiekookplaat? Een heel goede keuze! Wij van KeukenConcurrent kunnen ons voorstellen dat een nieuwe keuken een prijzige aangelegenheid kan zijn. Daarom hebben wij de budgetplanner. Op deze manier kunt u van te voren bekijken wat de totaalprijs van uw nieuwe keuken zal zijn. Zo hoeft u niet bang te zijn negatief verrast te worden! Dat is pas fijn verbouwen!

Bestel ons gratis magazine

Heeft u behoefte aan meer keukeninspiratie? Bekijk dan de nieuwste keukentrends! Of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol ideeën, trends en tips. Kunt u niet wachten tot deze bij u op de mat valt? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina om ideeën op de te doen!

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×