Op zoek naar een goedkope kookplaat?

De aanschaf van een nieuwe kookplaat is een belangrijke keuze, maar kan soms ook behoorlijk oplopen in de kosten. Niet ieder budget is omvangrijk genoeg om te gaan voor de nieuwste technologieën of de laatste ontwikkelingen.

Bovendien betekent goedkoper ook zeker niet altijd dat u inlevert op kwaliteit. Bij KeukenConcurrent helpen we u maar al te graag om een passend en betaalbaar model te vinden dat bij uw keuken past. Leest u mee met onze tips om een goedkope kookplaat te vinden?

Het type kookplaat

Een van de keuzes die voor het grootste gedeelte het kostenplaatje bepaalt is het type kookplaat. Een gaskookplaat is wellicht goedkoper in de aanschaf, maar de inductiekookplaat is zuiniger en daarom voordeliger in het gebruik.

Ook keramische kookplaten behoren tot de opties. De keuze is geheel afhankelijk van uw voorkeuren en kookgedrag. Bij het maken van deze keuze is het handig om de voor- en nadelen van ieder type kookplaat tegen elkaar af te wegen, zodat u uiteindelijk de beste keuze maakt voor uw kookvoorkeuren met daarbij het oog op uw persoonlijke budget.

Maak vooraf keuzes

Bij het kiezen van een nieuwe kookplaat is het handig om vooraf te bedenken welke functies u graag wilt terugzien in de kookplaat en welke specificaties wellicht overbodig zijn voor uw kookgedrag. Zo kan de één erg veel baat hebben bij een afzuigsysteem in de kookplaat, terwijl dit voor een ander geen toegevoegde waarde heeft.

Ook de hoeveelheid functies bepaalt mee in de prijs. Zo is een extra wokbrander erg handig, maar als u deze niet vaak gebruikt is het hoogstwaarschijnlijk de investering niet waard. Zet daarom voor uzelf op een rijtje hoeveel kookpitten u nodig heeft en welke functies u wel of niet wil terugzien.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw kookplaat?

Bent u op zoek naar een nieuwe kookplaat maar ziet u door de bomen het bos niet meer of heeft u moeite om iets binnen uw budget te vinden? Geen zorgen, bij KeukenConcurrent helpen wij u maar al te graag met het maken van de juiste keuze.

Maak een vrijblijvende afspraak en spreek de mogelijkheden door met een van onze professionele keukenadviseurs. De adviseur neemt tijdens de afspraak de tijd om u van een gedegen, persoonlijk advies te voorzien.

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×