Verschillende kleuren combineren

In de keuken wordt vaak gekozen voor een veilige, neutrale kleur. Daar is natuurlijk niets mis mee, neutrale kleuren stralen bovendien rust en ordelijkheid uit. Als u eens voor iets anders wilt gaan, kunt u een opvallende kleur toevoegen aan de keuken. Hiervoor hoeft u niet direct een geheel nieuwe keuken aan te schaffen, er zijn namelijk diverse manieren om kleuren toe te voegen aan uw keuken. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke accessoires voor een frisse en vernieuwde look in de keuken.

Wilt u toch iets verder gaan wat betreft kleur in de keuken? Ga dan eens creatief aan de slag en verf uw keukenkasten. Maak de bovenkasten een andere kleur of kleurtoon dan de onderkasten, maar zorg er wel voor dat de bovenkasten een lichte kleur hebben. Zo voorkomt u dat de keuken een drukke, volle uitstraling heeft. Ga bijvoorbeeld voor donkerblauwe onderkasten en lichtblauwe bovenkasten. Het effect zal u verbazen! Beschikt u over een keukeneiland? Maak van het eiland een stijlvolle blikvanger door deze een opvallende kleur te geven, zoals rood of geel. Houd de keuken eromheen neutraal, zodat de rust bewaard blijft.

Blogbericht zoeken


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.


Diverse materialen in de keuken

Een andere manier om een nieuwe, frisse uitstraling te creëren, is door gebruik te maken van diverse materialen in de keuken. Materialen hebben allemaal een andere uitstraling. Natuursteen zoals graniet en marmer straalt luxe en modern uit. Met hout creëert u weer een warme, knusse en sfeervolle ruimte. Combineer daarom materialen om het gewenste effect te creëren. Heeft u een moderne keuken met veel hoogglans en koele tinten en wilt u meer sfeer en warmte in de keuken? Kies dan houten elementen om een gezellige, landelijke sfeer in de keuken te krijgen. Heeft u een landelijke keuken met veel warme, houten tinten en wilt u juist een stoere, industriële sfeer creëren? Maak dan gebruik van materialen met een stoere uitstraling, zoals metaal en beton. Op deze manier kunt u alle kanten op en creëert u de uitstraling die u wilt.


Kom langs in de showroom

De mix en match mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien wel meer dan u denkt. Wilt u de opties met eigen ogen bekijken? Kom dan gerust langs in een van onze winkels. KeukenConcurrent beschikt over een groot aanbod met keukenelementen in diverse stijlen, kleuren en materialen. Zo kunt u mixen en matchen zoals u zelf wilt. Wilt u liever persoonlijk, professioneel advies voor de geschikte mix en match? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs in de winkel of bij u thuis. Zij geven u gratis en vrijblijvend advies om tot de juiste beslissing te komen.

×