Grijze keukens

Een grijze keuken is een aanrader als u graag kleur in uw keuken wilt, maar liever niet al te opvallend. Grijs is er in vele tinten en hoewel het van zichzelf een sombere kleur is, straalt grijs warmte en sfeer uit. Het is bovendien de ideale kleur om te combineren. Grijs past namelijk bij lichte en felle kleuren voor het contrast en bij donkere kleuren voor een ton sur ton effect. Ontdek de diverse combinatiemogelijkheden en grijstinten.

Grijze keukens voor iedere stijl

Donkergrijze keukens

Een donkergrijze keuken heeft een compleet andere uitstraling dan de lichte variant. Je creëert met deze kleur al snel een design uitstraling. Een keuken in donkergrijs heeft namelijk een chique uitstraling die met bijvoorbeeld een donker natuurstenen aanrechtblad nog eens benadrukt wordt. Donkergrijs zorgt in combinatie met hout voor een warme sfeer.

Grijs groene keuken

Grijs groene keukens

Houdt u van een rustige en landelijke sfeer in de keuken? Kies dan voor een grijs groene keuken. Van het natuurlijke zeegroen is bewezen dat het een rustgevende uitwerking heeft. Deze kleur gecombineerd met gekaderde keukendeurtjes, zorgt voor een landelijke of klassieke stijl. Groen met grijs erdoorheen is bovendien gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld fris wit of een warme houtkleur.

Grijs blauwe keuken

Grijs blauwe keukens

Voor een klassiek uiterlijk kiest u voor een grijs blauwe keuken. Een mooie kleur die met bijvoorbeeld een marmeren of natuurstenen blad voor een authentieke look zorgt. Een houten aanrechtblad bij het blauw grijs geeft het geheel een landelijke uitstraling.

hoogglans grijs

Moderne hoogglans grijze keukens

Houdt u van de keuken als blikvanger? Kijk dan eens naar een moderne hoogglans, grijze keuken. Hoogglans valt goed op in uw woonruimte en het grijze hoogglans in de keuken zorgt voor een moderne aanblik. Een keuken in hoogglans grijs past bovendien net zo goed in een moderne als een landelijke, industriële of klassieke omgeving.

Grijze landelijke keuken

Mat grijze landelijke keukens

Kiest u voor keukendeurtjes met kaders en houten of andere opvallende handgrepen, dan krijgt uw grijze keuken een landelijk uiterlijk. Deze grijze landelijke keuken kunt u combineren met verschillende soorten aanrechtbladen, bijvoorbeeld natuursteen in een donkere kleur of sfeervol hout.

Grijze elementen in de keuken

Grijs is een gemakkelijke kleur om te combineren. Daarom kunt u ook kiezen voor grijze elementen in de keuken in plaats van een complete grijze keuken.

Grijze keukenkastjes

Kies voor enkel grijze keukenkastje boven aan de wand. Een keukenkast in grijs, gecombineerd met bijvoorbeeld een andere kleur aanrechtblad of accessoires geeft een afwisselende look.

Grijze tegels

Grijze tegels in de keuken zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Op donkere of juiste hele lichte tegels zijn vlekken snel zichtbaar. Bij grijze keuken tegels is dat veel minder. Denk ook eens aan grijze wandtegels voor een sfeervolle aankleding.

Grijs keukenblad

Een andere mogelijkheid voor een grijs element is een grijs keukenblad. Bijvoorbeeld in grijs natuursteen of een stoer betonlook blad. In combinatie met bijvoorbeeld witte keukenkastjes, geeft dit de keuken een moderne look.

Grijze verf

Ook kunt u er simpelweg voor kiezen uw keuken grijs te verven of te spuiten. De achterwand of een muur in grijs steekt bijvoorbeeld mooi af. Het voordeel is dat grijze verf in vele tinten verkrijgbaar is en u uw favoriete kleur zelf samen kunt stellen.

Grijs in de keuken combineren

We hebben al een paar keer benoemd dat grijs een gemakkelijke kleur is om te combineren. Hieronder vindt u de meest voorkomende kleurencombinaties in de keuken, al kiest u natuurlijk wat u zelf mooi vindt!

Keuken wit & grijs

De kleuren wit en grijs gaan goed samen. Bij donkergrijs geeft wit een contrasterend effect terwijl het bij lichtgrijs juist een rustige uitwerking heeft. Een wit met grijze keuken past bij een modern of industrieel interieur.

Grijze keuken met zwart blad

Een grijze keuken kan mooi gecombineerd worden met een zwart keukenblad. De keuken krijgt daardoor een chique look. Let wel op dat er voldoende licht in de keuken komt, anders kan het nogal donker overkomen.

Keuken grijs met hout

Een grijze keuken met een houten aanrechtblad geeft de ruimte een gezellige, warme sfeer. In een landelijk interieur komt een keuken in grijs gecombineerd met hout goed tot zijn recht. Dit kan echter ook in een moderne keuken gecombineerd worden.

3D tool

Benieuwd of deze kleur in jouw ruimte past?

Probeer het uit met onze 3D tool!

Zet direct jouw keukenideeën om in beeld. Probeer verschillende opstellingen en stijlen in deze kleur om uit te zoeken wat het beste bij jou en je huis past. Je kunt eindeloos varieren en al je ideeën uitproberen!

×