Afmetingen keukenkasten

Keukenkast afmetingen

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken is het handig om meer te weten over de afmetingen van keukenkastjes. Niet alleen bij een nieuwe keuken, maar ook als u alleen uw bestaande keukenkastjes wil vervangen is het handig om hier meer over te weten. Keukenkastjes zijn namelijk allemaal verschillend en hebben allemaal weer een andere breedte, hoogte of dikte. Uw uiteindelijke keuze moet natuurlijk wel perfect in de ruimte passen om alles mooi af te sluiten. Graag vertellen wij je op deze pagina meer over de afmetingen van keukenkastjes.

Standaard afmetingen keukenkasten

U vraagt zich misschien af wat nu standaard maten zijn van keukenkastjes, omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Binnen deze verschillende soorten lopen de maten zowel in de breedte als in de hoogte erg uiteen en daarom hebben wij deze voor u hieronder weergegeven.

  • Breedte: De breedte afmetingen van bovenkasten lopen vaak uiteen van 30, 40, 45, 50 tot 60 cm. Ook onderkasten lopen uiteen en zijn vaak verkrijgbaar in de volgende breedte afmetingen: 30, 40, 45, 50, 60, 80, 90, 100 en 120 cm.
  • Hoogte: De standaard afmetingen van de hoogte liggen vaak tussen de 45, 75 en 90 cm.
  • Diepte: Voor de diepte van keukenkastjes wordt geen standaard maat gegeven, omdat deze maten afhankelijk zijn van de breedte van uw keukenblad

Keukenkasten op maat

Naast de standaard afmetingen van keukenkastjes is het natuurlijk ook mogelijk om uw keukenkastjes op maat te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld graag een strakke keuken? Kies dan voor extra brede keukenkastjes. Hierdoor heeft u minder keukendeuren of lades die u kunt openen. Dit creëert meer eenheid en zorgt voor een strakkere uitstraling, dan wanneer u meer kastdeurtjes heeft door minder bredere maten. Een voordeel hiervan is bijvoorbeeld dat u meer verschillende ruimtes heeft om uw spullen in op te bergen. De mogelijkheden zijn in ieder geval onbeperkt en kunt u volledig laten aansluiten bij uw wensen.

Kom naar de winkel

Benieuwd naar hoe de verschillende afmetingen in uw keuken staan? Maak dan online een 3D keukenontwerp. Komt u er niet helemaal uit? We heten u graag welkom in een van onze winkels. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice voor het maken van een afspraak.

Waarom zou u alleen de deurtjes vervangen?

Bij KeukenConcurrent heeft u al een compleet nieuwe keuken vanaf €1299,-

  • In 5 minuten de prijs van uw nieuwe keuken!
  • Selecteer opstelling, uitvoering en apparatuur
  • Snel, simpel en gemakkelijk
KeukenConcurrent budgetplanner
×