rvs keukenblad

Rvs keukenblad: uniek, strak en stijlvol

Een rvs keukenblad is een uniek, strak en stijlvol aanrechtblad dat vele voordelen biedt. Zo is een rvs aanrechtblad erg hitte-, vlek- en waterbestendig, waardoor de kleur en structuur lang mooi blijven. Gebruik wel altijd een onderzetter. Bovendien kan een rvs werkblad goed tegen een stootje. Een rvs blad is in vele uitvoeringen en afwerkingen mogelijk. Hierdoor komt het rvs aanrecht in verschillende keukenstijlen goed tot zijn recht. Vooral bij een moderne- of industriële woonstijl wordt er veelal gekozen voor rvs. Wilt u meer te weten komen over dit roestvrijstalen blad? Lees dan snel verder. De specialisten van KeukenConcurrent vertellen u alles over de kosten, het onderhoud en de combinatiemogelijkheden.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Kosten

De rvs werkblad prijs per meter ligt momenteel ongeveer op 250 euro per strekkende meter. Echter kunnen deze prijzen natuurlijk verschillen aan de hand van uw wensen en behoeften. Zo wordt de rvs aanrechtblad prijs bepaald door de vorm, de dikte, de randafwerking en eventuele toevoegingen, zoals de spoelbak, kraan en kookplaat. Vandaar dat de specialisten van KeukenConcurrent altijd een rvs aanrechtblad op maat samenstellen die voldoet aan uw wensen. Vervolgens wordt de totale rvs aanrechtblad prijs berekend. Bij het op maat maken van uw rvs werkblad heeft u de keuze uit twee varianten: orbitaal en geborsteld. rvs dat geborsteld is, is in de lengterichting geslepen. Daardoor beschikt een geborsteld rvs werkblad over een satijnen glans. Orbitaal rvs is richtingloos geslepen, wat zorgt voor een matterend effect.

Combinatiemogelijkheden

Door de strakke en moderne uitstraling van een rvs werkblad kan het blad eindeloos gecombineerd worden in diverse keukenstijlen. Bovendien wordt de spoelbak bij een rvs werkblad altijd ingelast, waardoor u bij een rvs aanrechtblad met spoelbak geen last hebt van naden. Deze strakke afwerking in combinatie met de vele afwerkingsopties zorgen dat een rvs blad geschikt is voor iedere keuken. Kies bijvoorbeeld voor glanzend rvs wanneer u uw keuken een moderne uitstraling wilt geven. Liever een meer industrieel uiterlijk? Kies dan voor mat rvs. Ook is een rvs werkblad gemakkelijk te combineren met andere materialen in de keuken. Combineer bijvoorbeeld een rvs blad met houten keukenfronten voor een landelijke uitstraling. Of combineer het blad met witte kunststof keukenkastjes voor een moderne uitstraling. Wat u wensen dus ook zijn, met een rvs keukenblad is vrijwel alles mogelijk. Ook kunt u ervoor kiezen om rvs accenten aan uw keuken toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan greepjes en een spoelbak.

Onderhoud en schoonmaken

Rvs keukenbladen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft uw rvs werkblad hierdoor geen extra behandeling te geven zoals dat bij een granieten of composieten keukenblad moet. Bovendien is een rvs keukenblad hitte-, vlek- en waterbestendig. Wilt u zo optimaal mogelijk genieten van uw rvs keukenblad dan is het natuurlijk wel belangrijk om het blad goed schoon te houden. U kunt het rvs aanrechtblad schoonmaken door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en eventueel een licht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger.

Wat u vooral niet moet doen is het blad reinigen met staalwol, chloor bevattende schoonmaakmiddelen, zilver of koper poets of andere agressieve reinigingsmiddelen. Dit tast namelijk de glans van het rvs werkblad aan, waardoor er een kans bestaat dat het rvs aanrechtblad dof wordt. Verder is het belangrijk om altijd een snijplank te gebruiken op uw rvs werkblad. Alhoewel een rvs werkblad vele voordelen kent, is het blad niet krasbestendig.

Bestel het gratis keukenmagazine

Bent u enthousiast geworden over een rvs keukenblad en wilt u graag meer te weten komen over dit onderhoudsvriendelijke product? Maak dan een afspraak in onze winkel. De keukenspecialisten van KeukenConcurrent helpen u graag met het kiezen van een geschikt rvs blad voor uw keuken.

×