HPL keukenblad

Wat is een HPL keukenblad?

Een HPL keukenblad wordt ook wel een kunststof blad genoemd. HPL staat voor High Pressure Laminate en is bekend als laminaat of kunststof. Een HPL aanrechtblad bestaat uit een multiplex of vezelplaat met daarop een HPL toplaag. Een HPL werkblad is glad van oppervlak en daardoor niet poreus. Hierdoor is een HPL blad zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is een HPL aanrechtblad verkrijgbaar in vele kleuren en randafwerkingen. Dit kunnen egale kleuren zijn, maar ook houtkleuren en steenkleuren. Tevens kent een HPL keukenblad een goede prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met andere werkbladen zoals graniet of composiet. Spreekt een keukenblad van HPL u wel aan? Lees dan snel verder. De keukenspecialisten van KeukenConcurrent vertellen u hieronder meer over de mogelijkheden, kosten en onderhoud van dit blad.

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Inschatting kosten HPL

De kosten van een HPL keukenblad liggen aanzienlijk lager dan de kosten van een granieten of composieten blad. Dit komt doordat kunststof relatief goedkoop is in vergelijking met natuurlijke materialen. Voor uw exacte HPL keukenblad prijs kunt u terecht bij de keukenspecialisten van KeukenConcurrent.

Immers dienen de kosten van uw HPL werkblad op maat berekend te worden. Deze kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de afmetingen, randafwerking en overige eisen.

Mogelijkheden kleuren en structuren

Kiest u voor een HPL (Duropal) werkblad dan heeft u de keuze uit vele kleuren en structuren. Zo zijn er bijvoorbeeld méér dan 15 verschillende structuren. Kiest u voor een standaard mat- of glansstructuur, of gaat u toch voor een speciale structuur waarmee u het gevoel van echt hout of stucwerk imiteert?

Daarnaast heeft u met een HPL blad van Duropal de keuze uit meer dan 360 verschillende kleuren onderverdeeld in 11 unieke thema’s. Ieder thema symboliseert een bepaalde collectie. Neem bijvoorbeeld het thema ‘Beyond The Sea’. Dit thema bevat frisse, lichte kleuren uitermate geschikt voor een Scandinavische woonstijl.

Houdt u meer van robuuste kleuren? Overweeg dan eens het thema ‘Pianoman’. Met deze donkerdere kleuren creëert u een klassieke en karaktervolle sfeer in huis. Welke stijl u dus ook wenst in uw keuken, wanneer u kiest voor een HPL blad kunt u alle kanten op.

Schoonmaken HPL keukenblad

Om lang van uw HPL keukenblad te kunnen genieten, is het belangrijk dat u het blad goed onderhoudt. Dit kunt u doen door het blad dagelijks te reinigen met een vochtig doekje en een zacht schoonmaakmiddel, zoals allesreiniger. Doordat een HPL blad een glad oppervlakte heeft, is het blad eenvoudig schoon te maken. Het afdoen met een vochtig doekje is dan ook voldoende.

Indien er toch hardnekkige vlekken optreden, kunt u deze verwijderen met een sopje van zachte zeep of gebruikelijke (niet schurende) huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het wordt ten strengste afgeraden om middelen te gebruiken die schurende bestanddelen bevatten. Bovendien kunnen de middelen krassen achterlaten of het blad dof maken. Tevens is het van belang dat u altijd onderzetters en/of een snijplank gebruikt.

Topkwaliteit HPL

Met een HPL keukenblad bent u verzekerd van een product van topkwaliteit. Door de hoge kwaliteit, oneindig veel decors en de uitstekende toepassingsmogelijkheden worden de HPL keukenbladen veel verkocht. KeukenConcurrent biedt HPL werkbladen die dezelfde kwaliteit bevatten als Duropal werkbladen. Dit is de toonaangevende speler op het gebied van HPL bladen. Benieuwd wat de HPL aanrechtbladen van KeukenConcurrent zo bijzonder maakt? De hoge kwaliteit keukenbladen tegen een scherpe prijs! De werkbladen van HPL zijn namelijk stootvast, hittebestendig en vochtbestendig. Wel zo handig in de keuken!

Bestel het gratis keukenmagazine

Heeft u nog niet genoeg van deze HPL keukenbladen en zou u graag wat meer inspiratie op willen doen over dit type blad? Bestel dan ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratiebeelden van de mooiste keukens met HPL aanrechtbladen. Zo ontdekt u welke variant en afwerking past bij uw huis en wensen.

×