Glazen keukenblad

Glazen aanrechtblad: luxueuze en exclusieve uitstraling

Een glazen aanrechtblad is uitermate geschikt voor een moderne designkeuken. Bovendien zorgt een glazen keukenblad voor een luxueuze en exclusieve uitstraling in uw keuken. Een aanrechtblad van glas wordt gemaakt van thermisch gehard glas, hierdoor is dit glas vele malen sterker dan normaal glas. Een keukenblad van glas gaat dan ook tientallen jaren mee. Houd er wel rekening mee dat na verloop van tijd kleurverschil kan ontstaan en dat de randen van het blad gevoelig zijn voor stoten. Daarnaast is een glazen blad vochtbestendig, hierdoor is het geen probleem als er water blijft liggen op het werkblad. Wat wel ten strengste wordt afgeraden, is het plaatsen van hete pannen op het glazen aanrechtblad. Als laatste zijn vlekken goed zichtbaar op glas. Wilt u meer te weten komen over dit exclusieve blad? Lees dan snel verder.

Wilt u kiezen voor een praktischer keukenblad, lees dan verder over keukenbladen van composiet, kunststof of beton

  • Ontwerp uw nieuwe keuken in 3D
  • Direct starten zonder installatie
  • Download gratis uw resultaat
KeukenConcurrent 3D tool
  • Tips over werkbladen en keukenkasten
  • Bewonder meer dan 50 keukens
Keukenmagazine aanvragen

Meer inspiratie opdoen?

Verschillende variaties van glazen blad

Een glazen aanrechtblad kent talloze variaties. Als eerste kan er voor de bovenzijde van het aanrechtblad gekozen worden voor glanzend of mat geëtst glas. Daarnaast heeft u voor de onderkant van het blad de keuze uit vrijwel iedere kleur. Immers kan de onderkant van een glazen werkblad in vrijwel iedere kleur gespoten worden. Ook kunt u kiezen uit diverse vormen, diktes en randafwerkingen en heeft u de keuze uit verschillende spoelbakken, kranen en kookplaten. Hierdoor stelt u gemakkelijk uw eigen exclusieve keukenblad van glas samen.

Indicatie kosten glazen aanrechtblad

Alhoewel een glazen keukenblad een zeer exclusieve uitstraling heeft, brengt dit ook een prijskaartje met zich mee. Een aanrechtblad van glas is prijzig in vergelijking met andere materialen. Om u een indicatie te geven, de prijs per strekkende meter ligt momenteel op ongeveer 300 euro. Houd er dus rekening mee dat dit een indicatie is en dat de prijs ook nog afhankelijk is van vele andere factoren, zoals de vorm, dikte en randafwerking van het blad. Maar ook de keuze voor een bepaalde spoelbak, kraan en kookplaat brengen kosten met zich mee. De uiteindelijke prijs kan hierdoor dan ook gemakkelijk oplopen tot boven de 600 euro per strekkende meter.

Meer weten over een glazen keukenblad?

Kom dan langs in een van onze showrooms. Onze keukenadviseurs helpen u graag bij het maken van een goede keuze. Zij laten met plezier alle verschillende mogelijkheden zien en voorzien u van een deskundig advies.

×