Nieuws

Een nieuwe keuken samenstellen? Ontdek onze keukenwenslijst!

Met een keukenwenslijst bepaalt u in slechts vijf stappen hoe uw keuken eruit komt te zien. Wilt u een nieuwe keuken kopen, maar weet u nog niet precies wat u zoekt? Of bent u overweldigd door het aanbod en de vele mogelijkheden? Dan biedt deze keukenwenslijst uitkomst. Aan de hand van een duidelijk en logisch stappenplan krijgt u al snel een goed beeld van de nieuwe keuken. Wanneer u vervolgens een showroom binnenstapt, komt u zo veel makkelijker tot een definitieve keuze. Benieuwd naar de handige keukenwenslijst? Lees dan verder voor het stappenplan. 

Stap 1: stijl

Voor u een keuken gaat samenstellen, is het handig om de gewenste stijl te bepalen. De volgende stappen zijn hier namelijk van afhankelijk. Op basis van de stijl gaat u materialen en kleuren selecteren voor de keukenkastjes, het werkblad en de apparatuur. Zo kenmerkt een landelijke keuken zich door warme, natuurlijke materialen, een ruime opstelling en sierlijke details. Anderzijds heeft een moderne keuken vaak een strak, greeploos design, neutrale kleuren en luxe inbouwapparatuur. Zo heeft iedere keukenstijl zijn unieke kenmerken.

Stap 2: keukenkastjes

De keukenkasten, met name de keukendeurtjes, zijn enorm bepalend voor de algehele uitstraling en stijl van de keuken. Ze nemen immers het grootste deel van de ruimte in beslag. Doordat u kiest uit talloze kleuren, materialen, afwerkingen en grepen creëert u altijd de gewenste look. Gaat u voor een stijlvol, houtlook keukenfront met sierlijke kranslijsten en een elegante greep? Of bent u liefhebber van een strak, minimalistisch keukendeurtje met hoogglans finish voor een ruimtelijk effect? Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een tijdloze keukenkast in wit of juist een opvallende knalkleur, zoals rood, blauw of geel. Zoals u leest kunt u alle kanten op. 

Stap 3: opstelling

De volgende stap is het bepalen van de keukenopstelling. Deze is geheel afhankelijk van uw beschikbare ruimte. Is uw ruimte beperkt? Kies dan voor een compacte, rechte opstelling. Ook L-keukens of hoekkeukens zijn bij uitstek geschikt voor kleinere ruimtes. Dankzij slimme oplossingen kunt u een kleine keuken praktisch inrichten en geniet u van voldoende opbergruimte. Denk bijvoorbeeld aan een bovenkasten, wandplanken, dubbele lades en een carrouselkast. Wanneer u voldoende ruimte heeft, staat een kookeiland heel stijlvol en exclusief. Eventueel kunt u de  eilandkeuken combineren met een gezellige keukenbar of praktische kastenwand. 

Stap 4: werkblad

Een keuken is pas compleet met een mooi, bijpassend werkblad. Ook hier kiest u weer uit diverse materialen, kleuren en afwerkingen. Ga bijvoorbeeld voor een tijdloos, zwart granieten blad, een stoer betonlook keukenblad of een sfeervol werkblad van hout. Ieder materiaal heeft zijn eigen, unieke voordelen. Let ook vooral op de combinatie met de keukenkastjes. Houdt u van een fraai contrast of wilt u liever meer eenheid en rust in uw keuken? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Stap 5: apparatuur

Het kiezen van keukenapparatuur is vaak de laatste stap, maar zeker niet de minst belangrijke. Uiteindelijk gaat u met de apparatuur dagelijks aan de slag. Het is dan fijn als u met de keukenapparaten uit de voeten kunt en deze over de gewenste opties beschikken. Er zijn ook hier diverse keuzes waar u voor komt te staan. Kiest u voor een gas-, inductie-, of keramische kookplaat? Moet de koelkast over een vriesvak beschikken? Gaat u voor een aparte oven én magnetron of liever een ruimtebesparende combimagnetron? Kijk bij deze keuzes vooral naar wat u fijn vindt werken. Uiteindelijk is kookplezier heel belangrijk in de keuken. 

Ontwerp uw eigen keuken in 3D

Bent u benieuwd hoe uw nieuwe keuken eruit komt te zien? Vul dan onze keukenwenslijst in via onze 3D ontwerptool. In de besproken vijf stappen geeft u aan wat uw keukenwensen zijn. Deze keukenwenslijst kunt u bovendien delen met anderen. Daarnaast ontvangt u een offerte en een 3D tekening op maat, zodat u een goed beeld krijgt van uw nieuwe keuken. KeukenConcurrent helpt u graag bij het vervullen van al uw keukenwensen. 

Blogbericht zoeken

Sorry, er zijn geen resultaten gevonden.


Ja, ik wil gratis inspiratie

Ja, ik wil de gratis nieuwsbrief
  • Altijd op de hoogte van acties, kortingen en aanbiedingen
  • Het laatste nieuws het eerst bij jou
  • Gemakkelijk uitschrijven op ieder gewenst moment

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

×