Geïntegreerde afzuigkappen

Geïntegreerde afzuigkappen: volledig weggewerkt

Een geïntegreerde afzuigkap is een slimme keuze wanneer je de afzuigkap volledig weggewerkt wilt hebben. Een geïntegreerde afzuigkap wordt namelijk tussen twee keukenkastjes gemonteerd en voorzien van een keukenpaneel in dezelfde stijl als de rest van de keuken. Hierdoor wordt de keukeninrichting niet onderbroken en blijft de keuken er strak uitzien. Wij vertellen je graag meer over dit type afzuigkap.

Hoe werkt een geïntegreerde afzuigkap?

De afzuigkap kan in werking worden gezet door de onderkant van het keukenpaneel een stukje naar voren te trekken. Hoe verder je deze naar voren trekt, hoe meer kookgeurtjes er afgevoerd zullen worden. Daarnaast kun je ook schakelen tussen verschillende standen zodat alle luchtjes goed afgevoerd worden.

Waar moet u op letten?

Hoewel het design bij geïntegreerde afzuigkappen niet erg belangrijk is, zijn er wel een aantal andere zaken waar je op moet letten wanneer je een geïntegreerde afzuigkap wil aanschaffen:

  • De afzuigcapaciteit
    De afzuigkap moet beschikken over voldoende vermogen om alle geurtjes af te voeren. Zo heeft een kleine en dichte keuken minder vermogen nodig dan een open en grote keuken.
  • Het aantal decibel
    Wanneer je aan het koken bent, is het fijn wanneer je gewoon kunt praten en niet wordt overstemd door het geluid van de geïntegreerde afzuigkap. Let daarom bij aanschaf op het geluidsniveau.
  • Filters
    Een geïntegreerde afzuigkap kan uitgerust zijn met verschillende type filters. Let er daarom op of dat je de filter zo nu en dan moet vervangen of dat je een model hebt met een permanente filter.

Het design

Het design is bij dit type afzuigkap niet heel belangrijk omdat de afzuigkap toch volledig is geïntegreerd in de keuken. Dit is dan ook de reden dat er maar weinig verschillende designs zijn waaruit je kunt kiezen.

×