Schuine wandschouwkappen

Wat is de beschikbare ruimte voor de schuine wandschouw afzuigkap?

Bekijk allereerst goed wat de beschikbare ruimte is voor de wandschouw afzuigkap. Een wandschouw afzuigkap kan in breedte verschillen van 598 mm tot wel 900 mm. Het is bovendien belangrijk dat de breedte van de afzuigkap overeenkomt met de breedte van de kookplaat zodat etensgeuren goed worden afgezogen.

  • Luchtafvoer of recirculatie
    Een belangrijke keuze bij de wandschouw afzuigkap is hoe de lucht verfrist wordt. Je kunt kiezen voor een model waarbij de lucht afgezogen wordt en daarna afgevoerd via een pijp naar buiten. Mocht je hier geen mogelijkheid voor hebben dan is een model met recirculatie een optie. Hierbij wordt de lucht afgezogen in de kap en vervolgens door een koolstoffilter geblazen. Zo wordt er weer schone lucht teruggeblazen in de keuken.

  • Verschillende modellen
    Een wandschouw afzuigkap heeft als kenmerk dat het tegen de wand of in een hoek wordt geplaatst. Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Een veel voorkomend model is de afzuigkap waarbij de bovenkant schuin naar boven afloopt. Tegenwoordig zijn er ook veel platte afzuigkappen waarmee u een ruimtelijke uitstraling creëert. Ook biedt dit de mogelijkheid om iets op de afzuigkap te zetten. In zeer moderne keukens ziet men tegenwoordig ook een diagonaal model met een hoge voorkant en lage achterkant.

×